Illatszertár huszonötödször a Centrálban

Május 11-én huszonötödik alkalommal játssza László Miklós Illatszertár c. darabját a Centrál Színház. A januárban bemutatott előadás alig öt hónap alatt érte el a jubileuminak számító előadásszámot, amire a Centrál Színház ötéves történetében még nem volt példa. A sikerdarab 75 éve, 1937-ben indult útjára éppen a Révay utcai színházból (akkoriban Pesti Színháznak hívták a mai Centrál Színház épületében működő teátrumot), és meg sem állt Hollywoodig, ahol három filmet is forgattak belőle, többek között Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével A szerelem hálójában címűt.

Évek óta terveztük már, hogy bemutatjuk László Miklós darabját, amely nem csak idehaza, de még Hollywoodban is – magyar szerzők közül mindenképpen – példátlan sikert tudott befutni, ám csak mostanra sikerült annak a gárdának összeállnia, amelyet elképzeltünk: ehhez az kellett, hogy Pokorny Lia a Centrál Színházhoz szegődjön és Kern András is igent mondjon a munkára. - mondta Puskás Tamás a színház igazgatója és a darab rendezője.

A szívmelengető szerelmes történetből készült előadásban Kern András és Pokorny Lia mellett Stohl András és Simon Kornél is látható Asztalos úr szerepében, illetve feltűnik még – ezúttal prózai szerepben – Bereczki Zoltán, de fellép Borbás Gabi, Cserna Antal, Papp János és Földes Eszter, valamint Szemenyei János is, aki a történetben azt a szerepet – Árpádot – játssza, akit a nyolcvanas évek legendás tévéfilmjében a Centrál Színház több előadásában is látható Rudolf Péter alakított.

Az előadás a XIV. Keszthelyi Nyári Játékok programjában is szerepel, júliusban és augusztusban összesen tizenhárom alkalommal tűzik műsorra.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)