iJobs - Mindnyájunkra figyel a gépek szeretetteljes kegye

Steve Jobs egy ikon. Az új generáció példaképe, aki nem ismert megalkuvást, nem tűrte a félig végzett munkát és mindenen keresztülverte az akaratát, még ha az komoly áldozatokba került is. Könyörtelen törtető, lelkiismeretlen gazember vagy magányos idealista – melyik volt valójában Steve Jobs? Ki bújt meg a másokon átgázoló, hidegvérrel számító, karizmatikus és kegyetlen mogul álarca mögött? A Spirita Társulat merész bepillantást tesz a tech-nagyágyú életének hátterébe.

Barátságok, szerelmek, kisikló és talán ismét sínre kerülő sorsok. A legendás Apple termékbemutatók díszletei mögött nagyon magas tétek forogtak kockán, legyen szó akár emberi kapcsolatokról, akár karrierutakról. Ugyan a középpontban mindig is egy „lélektelen” gép állt, a szereplők ehhez való viszonya bizonyult meghatározónak: egyesek csak a megtérülési rátákat látták benne, mások viszont a műalkotások egy teljesen új válfaját. Amikor pedig ezek az eltérő megközelítések találkoznak, valakinek mindig be kell hódolnia...

Az Aaron Sorkin forgatókönyve alapján, Egressy G. Tamás által írt és rendezett színdarab elevenedik meg a Bethlen Téri Színház színpadán. A kísérlet merész, hiszen a rendező Danny Boyle nagy sikerű filmjét alkalmazza színpadra, amelyben Michael Fassbender alakított emlékezeteset. Az előadás nem karriertörténet vagy életrajz, hanem kőkemény színházi dráma, egész életutakat meghatározó feszültségekkel és mindenre kiterjedő tétekkel – mint amilyen az Apple-guru Steve Jobs élete is volt.

Steve Jobs - Egressy G. Tamás
Joanna Hoffman - Fodor Boglárka
Steve Wozniak - Bárány Gergely
John Sculley - Gulyás Ádám
Andy Hertzfeld - Kocsis Fülöp Soma
Chrisann Brennan - Vincze Erika
Joel Pforzheimer - Fejér Máté

Bemutatja: 
Spirita Társulat
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)