Híd Latin-Amerika és Magyarország között a Radnótiban

A Radnóti Színház Vad nyomozók című előadása kapcsán négyrészes beszélgetéssorozat indul februártól havonta, az előadások után, a Spanyol Nagykövetség, a Cervantes Intézet, a Chilei Nagykövetség és a Radnóti Színház együttműködésében. A beszélgetéseken szó lesz – mások mellett – a magyarországi és latin-amerikai neoavantgárd mozgalmakról és a Vad nyomozók című regénye okán világhíressé vált íróról, Roberto Bolaño-ról.

"A Radnóti nemcsak színházi műhelyként, hanem társadalmi fórumként is definiálja magát. Ezeken a beszélgetéseken az előadások által felvetett témákat vitatjuk meg többféle szemszögből. A HÍD-beszélgetések a latin-amerikai és a magyar kultúra kapcsolódásait, párhuzamait, a nyitottság és a diverzitás témáit járja körül”. - nyilatkozta Kováts Adél.

A latin-amerikai irodalom sztárjának kikiáltott Roberto Bolaño nagyregényéből készült a Radnóti idei első grandiózus vállalkozása, a Vad nyomozók című előadás, amit tovább erősítenek a havonta megrendezésre kerülő, izgalmasnak ígérkező beszélgetések. A nyitás jegyében a Radnóti lehetőséget biztosít a magyar színházi kultúra és a regény iránt érdeklődő külföldieknek, hogy felirattal tekinthessék meg a Vad nyomozókat. Február 24-én és április 14-én angol, március 29-én és májusban spanyol felirattal követhető a produkció a Spanyol Nagykövetség támogatásának köszönhetően. A felirat a székek számozása mentén a 33-144. közötti helyekről olvasható. Az előadást követő, 21.30-kor kezdődő, magyarul zajló beszélgetésekbe be lehet csatlakozni akár az „utcáról” is. A beszélgetésen a Chilei Nagykövetség finom borokkal várja az érdeklődőket.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)