Dog Story - Két felvonítás a Játékszínben

Sikeres, fiatal musicalénekesek debütálnak a Játékszínben május 19-én. A Dog Story c. bemutatóval új közönség felé nyit az ötéves intézmény, az Off Broadway-darabot Magyarországon először a Teréz körúti színház tűzi műsorra. A zenés amerikai produkciót a műfaj hazai mestere, Szirtes Tamás rendezi.

A négyszereplős előadást a műfaj legújabb generációjának képviselői, a legnagyobb hazai musicalszínház sztárjai fémjelzik. Foki Veronika mellett a kettős szereposztásban Solti Ádám és Nagy Balázs, Puskás Peti és Sándor Dávid, valamint Tóth Angelika és Török Anna látható – mindegyikük több, jelenleg műsoron tartott, sikeres nagyprodukcióban szerepel. A musical ősbemutatóját 2014-ben Floridában tartották, majd 2016 novemberében New Yorkban is bemutatkozott Off Broadway-produkcióként. Eric H. Weinberger és Gayla D. Morgan musicalje Magyarországon először a Játékszínben látható.

A Játékszínben is szokásos ledfalas vetítést a legmodernebb hangtechnikát alkalmazó, újonnan beépített hangrendszer, a StradiSound 1.3 egészíti ki. A cég mérnökei olyan torzításmentes eszközt fejlesztettek, amely majd két méter magas, egyedi külsejű hangfalaival homogén hangzást biztosít a nézőtéren. A rendszer forradalmian megváltoztatja a színháztermi hangosítást. A berendezés névleges ára egymillió dollár, és jelentős nemzetközi érdeklődés övezi a zeneiparban és a színházi világban. Magyarországon a Játékszín az első teátrum, melynek zenés előadásait a StradiSound hangrendszerrel élvezheti a közönség.

A színház ünnepi évadának utolsó bemutatóját a zenés műfaj kiváló szakemberei készítik elő. A fordítást Bárány Ferenc és Puller István, számos nagysikerű musical fordítópárosa jegyzi, többek közt a Mamma mia! is az ő alkotásuk. A darab zenei vezetője Gulyás Levente, az énekesek felkészülését Köteles Géza és Furák Péter segíti, a koreográfus Tihanyi Ákos, Szirtes Tamás állandó alkotótársa.

A Dog Story a szerelemről, hűségről, felelősségről szól, fülbemászó slágerszámaival üdítő szórakozást ígér május közepétől a Játékszínben.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)