Betörő az albérlőm - évadvégi bemutató a Madách Színházban

Halász Judit és Mucsi Zoltán főszereplésével mutatja be a Madách Színház a Betörő az albérlőm c. darabot; a krimivígjátékot május 11-én láthatja először a közönség. Az előadásban olyan művészeket is láthat a közönség, akik eddig nem játszottak a Madách Színházban: Halász Judit és Mucsi Zoltán is először lép fel ezen a színpadon.

Két éve Londonban mutatták be a film színpadi változatát, és a Madách Színháznak sikerült megszereznie a darabot, amelyet most Szente Vajk rendezésében tűznek műsorra.
A krimivígjáték műfajának alapja a nemes egyszerűség: mindenki egyszerű eszközökkel játszik, a természetesség a közös nyelv.
A vígjáték egy pénzrablás története, amelyben elragadó figurák jelennek meg. A darabban elhangzik, hogy "mindenkiben van valami jó".

A történet szerint hétpróbás gazemberek egy pénzszállító autót szeretnének kirabolni, és ebben egy mit sem sejtő, szeretetreméltó idős hölgy segítségére számítanak. Egy vonósnégyes tagjainak adják ki magukat, a bűntényre azonban fény derül, és a bandatagok úgy döntenek, hogy elteszik láb alól a hölgyet.

A Mrs. Wilberforce-t alakító Halász Judit arról beszélt, hogy a feladat azért különleges számára, mert életében ez az első igazi öregasszonyszerep. Nagyon hiszékeny és erkölcsös, hogy ha valamit már elhisz, akkor amellett kitart - mondta a szereplőről. A színésznő felidézte, hogy még nem volt diplomája, amikor főiskolásként a Madách akkori kamaraszínházában (a mostani Örkény Színházban) játszotta egy ír darab, a Kathleen címszerepét.

Az azonos című film William Rose által írt szövegkönyve alapján a Betörő az albérlőm (The Ladykillers) című darabot Graham Linehan írta, a művet Kúnos László fordította. Halász Judit és Mucsi Zoltán mellett a banda tagjaiként Hajdu Steve, Magyar Attila, Nagy Sándor és Szerednyey Béla látható, a produkcióban Hűvösvölgyi Ildikó, Bajza Viktória és Pusztaszeri Kornél is játszik. A díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezt Makány Márta tervezte.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)