Az év legromantikusabb komédiája Ötvös Andrással és Péter Katával

Az Orlai Produkció következő bemutatója egy romantikus komédia, a Balkon kilátással. A darab írója Wil Calhoun, aki olyan, Magyarországon is hatalmas rajongótáborral rendelkező sorozatokban dolgozott, mint a Jóbarátok, az Elvált Gary, a Whitney élete vagy a Gracie és Frankie. Nem véletlen, hogy ez a romantikus komédiája is rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos, hol vérre menő, hol pedig röhejes természetrajzát.

Az előadás rendezője Kocsis Gergely, a főszerepeket Péter Kata és Ötvös András alakítják.

A történet helyszíne két egymásra néző erkély. Az egyiken Alvin, aki képtelen felvenni a ritmust a világgal. Inkább elszigeteli magát, és lakásába zárkózva találja meg a vágyott nyugalmat, könyvekkel és sportközvetítésekkel. A szemben levőn azonban egyszer csak megjelenik a lehengerlően vidám és rendíthetetlen Karen, és a világ máris újból kézzel fogható közelségbe férkőzik. Összecsap két szemben álló nézőpont, férfi és nő, optimista és pesszimista, Jin és Jang. Azt pedig már mi is jól tudjuk, milyen, amikor nem léphetünk egymáshoz másfél méternél közelebb.

A romantikus komédiáknak megfelelően itt is már az első pillanatban valószínűsítheti a néző, mi lesz a történet vége, de azt, ahogyan addig eljutunk, Wil Calhoun nagyon szellemesen és egyedien mutatja meg. Ötvös András játssza Alvint, a lakásába bezárkózott írót, Péter Kata pedig a szomszédjába költöző Karent, aki az ENSZ-nél dolgozik. A történetet a speciális élethelyzet, az egymás melletti erkélyek, a két főhős eltérő személyisége és a humor működtetik.

Fotó: Takács Attila

Bemutatja: 
Orlai Produkció
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)