Az elbűvölő Jenes Kitti az Ezeregy éjszaka hercegnője a Dóm téren

Jenes Kitti is színpadra lép Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljében. Az énekes színésznő Jázmin szerepét alakítja Trokán Nóra, Mészáros Máté, Tasnádi Bence, Stohl András, Márkus Luca és Bányai Kelemen Barna mellett az Ezeregy éjszaka című ősbemutatóban, augusztus 11-én, 12-én, 12-án, 18-án, 19-én és 20-án a Dóm téren.

Hercegnői koronában tér vissza Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadára Jenes Kitti. A kiváló énekes színész már több ízben szerepelt a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Legemlékezetesebb itt játszott szerepeként az Apáca Show szende ám aranytorkú Mary Robert nővérét tartja számon, és elárulta, nagyon várja a visszatérést és a négyezres közönséggel való találkozást.
Nem először láthatják őt királyi szerepben a musicalrajongók: a Budapesti Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című előadásának európai turnéján 2011 óta nagy sikerrel alakítja Belle-t. Ám az arab világ egy másik mesebeli uralkodói sarjának is kölcsönözte már a hangját, amikor a Disney 2019-es élőszereplős Aladdin-adaptációjában az ott szereplő Jázmin magyar énekhangjaként ismerhettek rá a mozinézők.

”Pályám során különféle zenei stílusokkal találkoztam a klasszikustól a klezmerig, ám az arab világ dallamaival eddig még nem, így külön öröm számomra ez a munka. Nagyon izgalmasak a dalok, tele vannak varázslattal, és magukkal sodorják a történet alakulását. Az Ezeregy éjszakában egybeolvad a zene és a cselekmény - szerintem ez nagyon fontos, ettől is lesz igazán kifejező az előadás!" - nyilatkozta Jenes Kitti.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)