Az Éjszakai Színház jubileumi műsora Ternyák Zoltán emlékére

December 8. és 9. között egy különleges kiállítás és egy gálaest várja az érdeklődőket a Pinceszínházban (Budapest, Török Pál utca 3.). Az Éjszakai Színház 1992-ben alakult. Szinte az első olyan társulás volt, amelyik profi színészekből állt, de alternatív körülmények között - vagyis az akkori, szinte kizárólagos színházi struktúrán kívül - működött, és a merev társulati struktúrát így megbontotta. Ternyák Zoltán kiváló tehetségű fiatal színész volt, aki a fenti struktúra kötöttségeit nehezen viselte.

18.00: Kiállításmegnyitó
Emlékkiállítás Ternyák Zoltánnak az Éjszakai Színházban játszott szerepeiből. Fotók, dokumentumok, kritikák, hang- és képfelvételek. A kiállítás megnyitja Sztarenki Pál, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeti vezetője. A kiállítást Kutas Diana rendezte.
A belépés ingyenes, megtekinthető december 15-ig a színház nyitvatartási idejében.

december 9.
19.00: Zenés gálaest két részben
A zenés gálaest moderátora: Tóth József, közreműködnek az Éjszakai Színház előadásaiban az elmúlt húsz évben szereplő művészek, többek között Botos Éva, Csákányi Eszter, Hámori Ildikó, Igó Éva, Györgyi Anna, Kecskés Karina, Szávai Viktória, Tallián Mariann, Mécs Károly, Hirtling István, Széles Tamás, Schnell Ádám, Szirtes Balázs, Papp Zoltán, Trokán Péter, a zongoránál Darvas Ferenc. A második részben levetítik Bereményi Géza Légköbméter (1992., 82 perc) című filmjét Ternyák Zoltán főszereplésével.

Jegyár: 2 500 Ft
Pinceszínház, 1093 Budapest, Török Pál u. 3.
www.pinceszinhaz.hu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)