Jövőre új streamingszolgáltató érkezik Európába?

Írta: admin

Veszélyben lehet a Netflix népszerűsége? Könnyen lehet, mivel 2022-ben hazánkba is megérkezhet a SkyShowtime, amely a Comcast és a Viacom CBS közös streaming platformja lesz. Ezzel az egyesüléssel olyan ismert online felületekkel bővülhet a piac, mint a Paramount+ vagy Peacock. Arról nem kaptunk információt, hogy magyar vonatkozásban, szinkron vagy felirat lesz-e.

A hozzáértők szerint nagyon jó, ha egyre több szolgáltató kínál változatos tartalmat, különös tekintettel a saját gyártású sorozatokra vagy filmekre. A SkyShowtime a korábban említetteken kívül a következőket foglalja majd magában: Universal Pictures, Paramount Pictures és a Nickelodeon prémium, valamint saját tartalmait.

Az új streaming szolgáltatás, a SkyShowtime Amerika és Európa legjobbjait egyesíti, ikonikus márkákkal és világszínvonalú szórakoztatással, fogyasztók milliói számára, több mint 20 új európai piacon” – nyilatkozta Dana Strong, a Sky csoport vezérigazgatója.

A koronavírus járvány megmutatta, hogy a streaming-ben óriási a lehetőség, a jövő pedig a hagyományos és online felület összeolvadásával, illetve kiegészítésében lehet. Hazánkban már elérhető a Netflix, Amazon Prime, HBO GO, Apple TV), viszont Amerikában régóta népszerű a Disney+, Paramount+, illetve a Hulu.

A kérdés már csak az, hogy az új streamingrendszer mennyire fogja átrendezni a honi piacot, hiszen a hazai vonatkozású (szinkron, illetve felirat) tartalmak elérése nagyon fontos. Egy biztos a Netflix jelenleg őrzi vezető pozícióját. A többieknek pedig folyamatosan fejleszteniük kell, illetve egyre több hazai vonatkozású tartalommal előrukkolni!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)