Idén márciusban hibridfesztivál lesz a 36. BFI Flare Filmfesztivál

Írta: Ismeretlen

A népszerű LMBTQ Filmfesztivál nemrég mutatta be teljes programját a BFI Flare Facebook oldalán és YouTube csatornáján. A világ egyik legjelentősebb és legrégebb óta fennálló LMBTQ filmes eseménye, idén a helyszínen és a BFI Player streaming felületen kerül megrendezésre az Egyesült Királyságban, aki pedig rendelkezik VPN-nel (virtuális magánhálózat), az bárhonnan kapcsolódhat a fesztivál eseményeihez. Az idei felhozatal 6 világpremiert, 56 különlegességet és 84 rövidfilmet hoz el közel 42 országból, a jegyvásárlás már elérhető a www.bfi.org.uk/flare oldalon.

A BFI Flare március 16-án, szerdán kezdődik Alli Haapasalo díjnyertes Girl Picture című drámájának brit premierjével, amely három, a nővé válás küszöbén álló lányról szól, és amely elnyerte a Sundance Filmfesztivál World Cinema Dramatic Közönségdíját és nemrég mutatták be a Berlinalén. A fesztivál március 26-án, szombaton Kevin Hegge TRAMPS! című játékfilmjének világpremierjével zárul, amely az 1980-as évek Londonját, valamint a brit művészet, a divat, a zene és a film egyedülálló kölcsönhatását mutatja be.

A fesztivál világpremierjei között szerepel például Matt Carter In from the Side című alkotása, amely egy londoni meleg rögbicsapat életét mutatja be a pályán és azon kívül is.

Tricia Tuttle, a BFI Flare Fesztivál igazgatója elmondta: „Mindannyian azon dolgozunk, hogy újra üdvözölhessük, méghozzá személyesen a közönséget ezen a különleges filmes mustrán, amely 2019 óta az első ilyen rendezvény, és a bónusz online vetítéseket biztosítsunk azok számára, akik nem tudnak személyesen jelen lenni, bárhol is éljenek az Egyesült Királyságban vagy máshol. Az idei program pedig valóban sokoldalú és igazi különlegességeket hoztunk például személyes történeteket és merész filmeket egyaránt.”

A hazai filmkedvelők sem maradnak le semmiről, mert köszönhetően a VPN nyújtotta lehetőségeknek, bárhonnan csatlakozhatnak a programba, csak arra érdemes figyelni, hogy a virtuális szerver alap IP-címként „United Kingdom” szerepeljen, így a BFI Player streamingplatform elérhető lesz a fesztivál ideje alatt.

Bővebb infó és jegyvásárlás: https://whatson.bfi.org.uk/Flare/Online/article/flareonplayer

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)