A Holdlovag lenyűgöző pszicho-fantasy sorozat

Írta: admin

A Moon Knight adaptálása nem volt egyszerű feladat, és először a Werewolf by Night című képregényben jelent meg. Az egyiptomi holdisten hatalmával átitatott fehér zsoldos létét a klasszikus orientalizmusnak köszönheti. A későbbi történetek, amelyek feltárták, hogy a karakter disszociatív identitászavarban szenved, további képregényekhez vezettek, amelyek, bár időnként érzékenyek voltak, frissítésre szorultak, hogy tükrözzék a mentális egészség mai felfogását. Emiatt az egész sorozat egy modern lélektani fantasyvé válik. A legtöbb forgatási helyszín Budapesten volt, ami nekünk nagyon jó. A Holdlovag teljes hat részét már megnézhetjük magyar szinkronnal és felirattal a Disney+-on.

A Moon Knight kreatív csapata magasra tűzte ambícióit: a skizofréniaszál mellett bepillantást kapunk az ókori Egyiptomba is. Az epizódok kicsit bonyolultak, a nézőben sok kérdés merül fel, végül pedig minden a helyére kerül, azonban a 6 epizód kevés ahhoz, hogy a történet teljes egészében kibontakozzon. Igaz, hogy ez a sztori önmagában egy teljes különálló részt alkot az MCU Univerzumában.

A forgatási helyszínek (London, Jordánia vagy Szlovénia) közül kiemelkedik a magyar főváros, hiszen a legtöbb jelenetet Budapesten forgatták, posztoltak is erről rendesen a színészek (Oscar Isaac és Ethan Hawke) a közösségi médiában.
A sorozat leginkább azzal van elfoglalva, hogy a három legfontosabb karakter – Steven, Marc és Layla – ívét lezárja. Marc és Steven most elfogadják egymást, és miután új megállapodást kötöttek Khonshuval, most barátságosan megosztják erejüket – no de, ennyit a spoilerről.

A Holdlovag legnagyobb erénye mégis abban rejlik, hogy gyorsan véget ér. Ugyanakkor egy ritka Marvel-projekt, amely rengeteg kérdést hagyott maga után.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)