Downton Abbey – A film - Nyerj DVD-t!

Downton Abbey, ez a világméretű szenzáció ezúttal egy lenyűgöző egész estés film formájában tér vissza, melyben a közkedvelt Crawley-ékra és rettenthetetlen személyzetükre életük legfontosabb pillanata vár. Anglia királyának és királynőjének közeledő látogatása alaposan fel is forgatja a kedélyeket Downtonban, amely skandalummal, szerelemmel és ármánnyal szembesül, ráadásul a jövője is veszélybe kerül. A sorozat szülőatyja, Julian Fellowes írta ezt a nagyszabású moziélményt, melyben visszatérnek az eredeti szereplők, hogy ismét együtt drukkolhassunk kedvenc karaktereinknek.

Extrák (magyar felirattal):

  • Kimaradt jelenetek
  • Beszélgetés a szereplőkkel
  • A királyi látogatás
  • Igazodni a húszas évekhez
  • Üdvözöljük Downton Abbey-ben
  • Julian Fellowes zsenialitása
  • Audiokommentár Michael Engler rendező közreműködésével
Érdekesség

A Downtont úgy alkották meg, hogy fogták ezt a kizárólag a britekre jellemző világot, és egy rendkívül népszerű, modern műfajjal ötvözték, amely már majdnem szappanopera-szerű. Downton nem regényadaptáció volt, mint oly sok korábbi hasonló sorozat. Eredeti kortárs írásmű alapján született, egy elképesztően fantáziadús szerző tollából – aki nagyon jól ismeri ezt a világot, rajong érte és tökéletesen érti, hogyan működik.

Az egyik legfontosabb szereplő maga az épület volt, s bár a stáb a Highclere kastélyt tekintette meg először, fél évet töltöttek kereséssel, míg újra ki nem kötöttek a Highclere kastélynál. A gyönyörű épületet négy négyzetkilométeres park övezi, amelynek arculatát a híres 18. századi tájépítész, Capability Brown tervezte, s ez tökéletes helyszínnek bizonyult Downton Abbey számára. A Highclere kastély Carnavon grófja és családjának otthona, akiknek ősei 1679 óta éltek itt. A stáb mindig is azt tervezte, hogy eredeti terekben forgat, de a konyhák és a hálószobák olyan drámai változásokon mentek keresztül az idők során, hogy a szolgálók lakrészét, a konyhát és a hálószobákat stúdióbelsőkben kellett felépíteni.

A nyereményt a Pro Video ajánlotta fel!