Whitney Houston hangja újjáéledve varázsolja el a rajongókat

Whitney Houston minden idők legnagyobb női popsztárja volt. Egyszerre volt popdíva és népszerű énekesnő. Magasan ívelő pályája még tragikus halála után sem tört meg: a „Kygo-duett”, a „Higher Love” jelenleg is vezeti a slágerlistákat. 200 millió eladott album, 7 vezető slágerlistás dal és megannyi díj: ez Whitney öröksége. Igazi kuriózum, hogy – egy különleges (holografikus) megoldással – újra hallhatjuk és láthatjuk őt 2020. március 22-én, Bécsben a Stadthalléban, egy különleges koncert-show keretében.

Whithey Houston énekesnőként nagy hatást gyakorolt számos későbbi énekesre és vokalistára. Zenetörténeti rekordnak számít, hogy a Billboard Hot 100 listáján hét dala is első helyezést ért el: a „Saving All My Love For You”, a „How Will I Know”, a „Greatest Love Of All”, az „I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)”, a „Didn't We Almost Have It All”, a „So Emotional” és a „Where Do Broken Hearts Go”. Nem beszélve „Whitney” című második lemezéről, amely az amerikai 200-as albumlista első helyén landolt.
Díjai között Grammy-, Emmy-, MTV-, Kid's Choice-díjat és számos további rangos elismerést is találunk. Az sem elhanyagolandó tény, hogy a Több mint testőr című film zenei albuma minden idők legjobb 10 eladott filmzenei lemezének számít. Az „I Will Always Love You” című dal pedig minden idők egyik legnépszerűbb dala lett, amelynek érdekessége, hogy Dolly Parton írta 1973-ban, és először ő is énekelte. Világhírűvé mégis Whitney tette ezt a dalt!

2012. február 11-én bekövetkezett tragikus halála nagyon megviselte Whitney családját, nem beszélve a szinte sokkot kapott rajongóiról és barátairól. Öröksége az újrakiadott lemezekkel és a dokumentumfilmekkel azonban tovább él. Éppen ezért gondolta a család és a BASE Hologram – az élő előadásokra szakosodott produceri csapat –, hogy a popdíva egy különleges verzióban „koncertezzen” ismét. Az Egy este Whitney Houstonnal című koncertsorozat Whitney örökségét hozza el ismét milliók számára egy holografikus turné keretében, amely Mexikóból indul, és Európában (Egyesült Királyság, Írország, Benelux-államok, Svájc, Németország, Ausztria, Szlovákia, Dánia, Svédország és Norvégia) fejeződik be 2020 tavaszán. Magyarországhoz a legközelebbi turnéállomás Ausztria, vagyis Bécs (a Wiener Stadthalle) lesz.

A Whitney-t kedvelők és jól ismerők környezetében azonban felvetődhet a gondolat, hogy vajon mitől lesz egyedi egy ilyen show. Egyrészt a nem mindennapi előadásban ismét megszólalnak a legismertebb slágerek: „I Will Always Love You”, „I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)”, „The Greatest Love of All”, és a legújabb „Higher Love”is felcsendül. Másrészt „a hologramshow lényege, hogy a képzeletünkre hat, és egy olyan „wow--élményt” hoz létre bennünk, amely még hosszú-hosszú évekig hihetetlen élménnyel ajándékoz meg minket. ” – nyilatkozta Pat Houston, Whitney korábbi menedzsere és a The Estate of Whitney E. Houston elnök-vezérigazgatója. „Whitney nincs jelen, de zenéje örökké velünk fog élni. Tudjuk, hogy a helyes döntést hoztuk meg, amikor partnerségre léptünk a BASE-vel, mert ők megértik, mennyire fontos, hogy egy fenomenális hologramot hozzunk létre. A rajongók nem érhetik be kevesebbel, mert őket Whitney mindig maximális élményben részesítette a csodálatos hangján és tehetségén keresztül.” Majd hozzátette: „A rajongók egy teljesen egyedi, ugyanakkor ismerős Whitney Houston-koncertet kapnak. A zenekar és a szólisták vagy vokalisták élőben kísérik a holografikus popdívát, továbbá profi táncosok is színesítik a különleges estet.”

A fentiek tekintetében mindenképp egy különleges és „one night only” koncertet kapunk majd, ismert show-elemekkel, és ami talán a legfontosabb: egy csodálatos énekesnő halhatatlan hangjával!

Érdekességek:
- A popdíva fiatalon, 48 évesen hunyt el.
- Alig volt 15 éves, amikor a népszerű Chaka Khan „I'm Every Woman” című slágerében háttérvokálozott, amelyet aztán fel is dolgozott, többször említvén benne az eredeti előadót.
- Whitney nem kifejezetten énekesnőnek készült. 9 éves volt, amikor megkérdezték tőle, mi szeretne lenni később. A válasz az volt, hogy állatorvos.
- Whitney első filmje, a Több mint testőr (melyben partnere Kevin Costner volt) hatalmas siker lett: 400 millió dolláros bevételt hozott az alkotóknak.

Jegyvásárlás: www.oeticket.com/event/whitney-houston-hologram-tour-wiener-stadthalle-h...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)