Világhírű magyar cirkuszdinasztiák az 50 éve újranyitott Fővárosi Nagycirkuszban

Nagy sikerrel zajlott a Dinasztiák bemutatója, melyben egyedülálló módon, közel nyolcvan magyar artistaművész kápráztatta el az online közönséget. A Fővárosi Nagycirkusz új műsorának élő közvetítéseit április 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A műsor a komoly tradíciókkal bíró magyar cirkuszművészet előtt tiszteleg. Közel nyolcvan artistaművész, nyolc táncművész, valamint a Fővárosi Nagycirkusz állandó zenekara és technikai személyzete vesz részt a háromhetente megújuló műsorban.

A műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható: a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-erőemelő-, görkorcsolya-, handstand és illúziószámok mellett pedig az állat és ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj-, ló- és kutyaszámok mutatják be. A nevetésről tapasztalt bohócok gondoskodnak. A Dinasztiák egyedülálló esemény, itt most kizárólag a világhírű magyar artistaművészeké a porond, övék a főszerep. A műsor mindhárom szakaszban fellépnek a cirkuszi dinasztiák tagjai, akiknek több felmenője, rokona is szerepelt a Fővárosi Nagycirkusz újranyitását ünnelpő, ötven évvel ezelőtti műsorban.

Füzy Anita kiemeli, hogy „a műsor egyik szimbolikus pillanata, mikor az Ádám, a Donnert és a Richter cirkuszi dinasztiák tagjai egyszerre lépnek a manézsba. A családok először felváltva szerepelnek, de az első felvonás végén összefognak és közösen mutatnak be egy látványos piramistrükköt lovaik hátán. Erre még nem volt példa, ez egy egyedülálló produkció Magyarországon. Biztos vagyok benne, hogy a közönségnek is tetszeni fog a műsor, mert változatos és minden korosztály számára élvezhető.”

A Guinness-rekorder Richter Kevin is fellép csoportjával a Dinasztiákban. Kevin szerint nagyon sok idő és türelem kell ahhoz, hogy kialakuljon az összhang ló és lovasa között. Először ötévesen, édesapjával, Richter Flóriánnal együtt állt közösen lovon. Az első lovasakrobata-trükkjét nyolcévesen mutatta be.

Dinasztiák premierjén a társulat megünnepelte az idén 70 éves id. Richter Józsefet, a magyar cirkuszművészet kiemelkedő alakját, a nagysikerű Magyar Nemzeti Cirkusz alapítóját, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatóját.

Fotó: Fővárosi Nagycirkusz, Urbán Ádám

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)