Tudományos Stand Up - minőségi szórakozás Kürti Sándor előadásával

A Tudományos Stand Up egy új kezdeményezés a minőségi szórakozás kedvelőinek, illetve az egyes témákban laikus nézők számára. Október 22-én a Mom Kult színpadán a Széchenyi-díjas Kürti Sándor, nagyvállalkozó - a Kürt Zrt. elnöke - előadásával indul el ez a különleges sorozat. Az előadás során Kürti Sándor a márkaépítés területén szerzett tapasztalatait, tanácsait osztja meg a közönséggel. Az esemény különlegessége, hogy hagyományos jegy mellett "live streaming" belépőt is lehet rá váltani, amely az előadást követően 7 napig felhasználható online.

Arról, hogy fontos-e saját márkát létrehozni, megoszlanak a vélemények.
Kürti Sándor szerint a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak számos feladattal kell szembenézniük, amin belül a brandépítés elengedhetetlen a sikeresség érdekében.

Az előadóról

1971-ben szerzett vegyészmérnöki, 1975-ben rendszermérnöki diplomát. 1985-ig a Dunai Kőolajipari Vállalatnál technológiai folyamatok automatizálásával foglalkozott.
1989-ben alapította meg testvérével, Kürti Jánossal a KÜRT Kft.-t, mely kezdetben mágneses adattárolók (mágneslemezek, winchesterek) javítására szakosodott. 1990-ben a KÜRT Alapítványi Gimnázium létrejöttéhez nyújtott anyagi támogatást. 1994-ben az adatmentési (sérült mágneses adattárolókról való adat-helyreállítási) technológiáért a KÜRT elnyerte az Innovációs Nagydíjat. 1996-ban létrehozta a Cigányszármazású Gyerekek Oktatási Alapítványát. 1997 óta informatikai biztonsági technológiák kidolgozásával foglalkozik. 1998 óta a KÜRT Computer Rendszerház Rt. (jelenlegi nevén: KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt.) elnöke.

2000-ben megválasztották az Informatikai Vállalkozások Szövetsége alelnökének. 2001 óta tagja a Veszprémi Egyetem Tanácsadó Testületének. 2002-ben cége elnyerte a Budapest Klub Alapítvány által létrehozott Üzleti, etikai díjat és a XI. Innovációs Nagydíj Pályázaton a KÜRT az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Innovációs Díját nyerte el. 2004-ben tagja lett a Magyar Mérnökakadémiának, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége elnökségi tagjává választotta, a KÜRT Rt. elnöke lett. 2005-ben az Európai információ-, és hálózatbiztonsági ügynökség (ENISA) szakértői szervezete (PSG) tagjának választotta, a KÜRT elnyerte a Családbarát munkahely díjat, nemzetközi felmérésében a KÜRT bekerült a Legjobb Munkahelyek közé. 2006-ban a Közép-Európai Egyetem (CEU) elnökségébe választották, a Veszprémi Egyetem Gazdasági Tanácsának elnökévé választották.

Díjai, elismerései
Kalmár László-díj a számítógép-tudományban, annak alkalmazásában elért eredményeiért (1996)
az Év Informatikai Menedzsere (1997 és 1998)
Gábor Dénes-díj az innováció területén elért eredményeiért (1998)
Széchenyi-díj (2004)
az „Év Üzletembere 2005” díj az Ernst & Youngtól (2005)
Budapest XI. kerülete díszpolgára (2005)
Pro Informatika díj az Informatikai Vállalkozások Szövetségétől (2007)

Jegyek: https://tixa.hu/kurtisandor-epitsbrandet linken vásárolhatók.
Az esemény hivatalos oldala: https://www.facebook.com/events/466127787290044/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)