Táncünnep Miskolcon – ötödik alkalommal rendezik meg a Horizont táncfesztivált

Idén már az ötödik Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválra készül a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Balett. A pandémia miatt 2021-ben augusztusban került sor a táncfesztiválra, most azonban visszatérnek a hagyományokhoz, és idén ismét áprilisban lesz táncünnep Miskolcon, ahol a külföldi és hazai meghívottak között fiatal, pályakezdő koreográfusok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

"Igyekeztünk idén is izgalmas programot összeállítani, és eközben jöttem rá, hogy az idei tulajdonképpen a női koreográfusok fesztiválja is lehetne, hiszen Finnországból, Csehországból, Lengyelországból és Magyarországról is női koreográfusok előadásait hívtuk meg. Nem szándékolt módon, de úgy alakult, hogy „túlsúlyban” vannak a női koreográfusok a mostani fesztiválon" – mutatott rá Kozma Attila a fesztivál művészeti vezetője.

"Próbáltuk úgy összeállítani a programot, hogy olyan együtteseket hívjunk Magyarországra, akiket mi miskolciak még Budapesten sem láthatunk. Így mondhatjuk, hogy ezeknek az előadásoknak Magyarország egy premiert jelent. Ezen kívül izgalmas látni az új alkotókat. Megtudhatjuk, ki az az új generáció, aki az elkövetkezendő években megerősödik és új előadásokkal fog jelentkezni akár alternatív, akár színházi közegben. Úgy gondolom, hogy minden évben az a különlegessége ennek a táncfesztiválnak, hogy mindig más és más csapatokat, technikákat, fogalmazásokat, valamint új alkotói koncepciókat láthatnak a nézők." – foglalja össze Kozma Attila.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)