Szentpéteri Csilla különleges Best Of lemeze

Best of albummal jelentkezett a crossover hazai királynője, Szentpéteri Csilla. A mediterrán temperamentumáról ismert zongoraművésznő a hazai jazz élet kiválóságaival gondolta újra legsikeresebb dalait. A 22 dalt tartalmazó válogatásalbumon Csilla nem „csak” zongoristaként működött közre, de ő volt az album zenei rendezője, és a hangszerelést sem bízta másra.

Szentpéteri Csilla kedvenc klasszikus szerzőinek - Mozart, Paganini, Vivaldi, Rossini, Satie - műveit gondolta újra, a fejlett stúdiótechnika alkalmazásával korunk befogadhatóbb zenei nyelvére. Számtalan íz és hangulat váltakozik a 22 dalt tartalmazó albumon, mely az ünnepi lemezpiac egyik különleges darabja.

„Hihetetlen nehéz volt 75 percbe belesűríteni öt nagylemez, és egy koncert DVD termését ebbe a válogatás albumba. Kértem a rajongóimat, hogy készítsenek egy listát a kedvenc dalaikról. Itt kerültem igazán zsákutcába, mert a legtöbben képtelenek voltak 40 számnál lejjebb menni. Én is nehezen váltam meg mindazoktól, melyek lemaradtak, kicsit úgy éreztem, hűtlenné válok irántuk, mintha kiközösítettem volna a maradék, közel 60 dalomat. S hogy mi döntött a mostani tracklista mellett? Alkotó-művészként nem pusztán egy slágerlistát szerettem volna, hanem mindazt, ami én vagyok, a nap 24 órájában. Hiszen mindegyiken ott vannak az ujjlenyomataim, arcaim, érzéseim, gondolataim, titkaim, vágyaim, szabadrepüléses, önfeledt nevetéseim, plédbe burkolózó lazulásaim” – mondta el gondolatait legújabb albumáról a zongoravirtuóz művésznő.

Az újraírt és újra kevert dalokat tartalmazó korongon jazz kiválóságai sorakoznak Csilla mögött, olyan nevek mint Fekete-Kovács Kornél, Borlai Gergő, Gyenge Lajos, vagy éppen Sipeki Zoltán.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)