Nova Rock – Európa sokoldalú zenei fesztiválja

Ellátogattunk Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljára, amely idén a 15. alkalommal került megrendezésre. Az idő múlásával néhány dolog változott, azonban egy biztos: a sógoroknál még mindig rendesen odavágnak! A közönségnek két „feladata” volt: kibírni a tikkasztó hőséget és élvezni a fesztivál nyújtotta programokat!

A meleg jócskán próbára tett minket. Ha nem elégszünk meg az ingyenes vízzel, akkor bizony egy-egy nap 30-50 Euró könnyen kicsusszan az ember pénztárcájából (pontosabban mondva frissen szerzett kártyájáról, ugyanis a fesztivál egész területén csak speciális, úgynevezett "cashless" kártyákkal lehetett fizetni, amiket előre fel kellett tölteni a helyszínen), miközben próbálja magát hidratálni – és akkor a gyomor szükségleteinek kielégítéséről még nem is volt szó...
Ez olajazottan ment, köszönhetően a jó szervezésnek és az impozáns felhozatalnak. A kemping kialakításától kezdve – külön gondoltak a hölgyekre –, az információs pontok korrekt működésén át a fesztiválozók ellátásáig, mindennel elégedettek voltunk. Ami pedig a két fő színpadot illeti: – Kék és Piros –, elrendezésében, megközelíthetőségében remekül teljesítettek, amire szükség is volt, hiszen emberek tízezrei voltak kíváncsiak a rajtuk fellépő előadókra.

Mi végül a Kék színpad mellett maradtunk mindkét nap, amit egy percig sem bántunk! Fantasztikus hangulat kerekedett már a kora délutáni órákban, esténként pedig tényleg csúcspontokról beszélhettünk. Többen is, mint például a Slipknot, Amon Amarth, Idles... a közönség aktív bevonásával töltötték a színpadi idejüket, míg például a The Cure és a Smashing Pumpkins a mennyiséget részesítette előnyben és elképesztően sok számot játszottak végig, nem egy felejthetetlen pillanatot szerezve a rajongóknak. Egy biztos, hogy aki ott volt, sosem felejti el a „küzdőtér” őrületes kavalkádját, ami szinte felrobbant a Slipknot és Dropkick Murhpys szereplése alatt. Az Amon Amarthon a viking evezősöket idéző több szász ember akciója a földön, vagy a Godsmack dobduója, de akár a The Cure epikus koncertje is mind-mind olyan, amiért bőven megérte elutazni a NOVA ROCK-ra.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)