Nagykorúvá vált a Ganxsta Zolee és a Kartel!

Az immáron nagykorúvá vált Kartel - élén Ganxsta Zolee-val - 18 éve, az Egyenesen a gettóból c., klasszikussá érett nagylemezzel indította a pályát, rajta olyan elévülhetetlen örökbecsűkkel, mint a Boom a fejbe!, a Minden, amit akarok… vagy épp a címadó tétel.

Anno ’95-ben már nem lepett meg senkit Zana Zoli rapperré válása, hiszen a Sex Action – Action transzformáció első megnyilvánulásán, a ’94-es Összeomláson is volt egy Ganxsta Mix kizárólag az ő tiszteletére. Az első Kartel album, az Egyenesen a gettóból megjelenése egyértelművé tette: innentől kezdve többet látjuk majd Zolit Döglégyként a frontvonalban, mikrofonnal a kézben, mint a dobok mögött, de még az eleinte fanyalgó rockerhadat is meggyőzték az olyan klasszikus slágerek, mint a Keleti oldal, vagy .

A pálya azóta is - szinte töretlenül – magasan ível, leszámítva a 2005 környéki globális hip hop válságot, amiről Zolee nemrégiben így nyilatkozott : „Nagyon örülök, mert úgy tűnik, a hip hop megint életteret nyert, ugyanis a 2000-es évek közepétől volt egy elég komoly hullámvölgy, ami minket is meglehetősen rosszul érintett.”
A műfaj és a banda reneszánsza maximálisan leszűrhető a legújabb lemez, a Hatalmat a Népnek! sikerén, amelyről az egyik – meglehetősen nyers – dalhoz most egy rádióbarát verzió van születőben. „A Nincs Erő c. dalunkhoz csináltunk egy B verziót, mert bár k*rvajól működik a szövege lemezen meg koncerten, de a rádiók nem nagyon szeretik. Márpedig rádiókban szerepelni nem rossz dolog, úgyhogy Pierrot-val közösen csináltunk egy másik verziót, amiből nemcsak kivettük a nemkívánatos szavakat, de kapott egy plusz refrént is, amit a Pierrot fog énekelni. Nagyon izgalmas lett ettől a dal, mert lesz egy ilyen alter íze, tehát nem tipikus Kartel, de persze azért megmaradt a töke is neki. Ehhez csinálunk most egy klipet, erről fog szólni az ősz.” – vázolta Zolee.

Web: http://kartel.hu/

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)