Megakoncerttel búcsúzik az Első Emelet

A nyolcvanas éves egyik legsikeresebb popcsapata, az Első Emelet bejelentette, hogy ebben az évben befejezi harminc éves zenei pályafutását. 2013. december 28-án a Budapest Sportarénában egy nagyszabású koncerttel köszön el a zenekar hűséges közönségétől. A múltról, a koncertről és a jövőről beszélgettünk Tereh Öcsivel.

Most mikor mindenki újra összeáll, Ti pont akkor búcsúztok? Nincs értelme megújulni vagy elég volt?
Mi 5 évvel ezelőtt, a nagy sikerű, 25. születésnapi koncertünk után "álltunk össze". Akkor döntöttünk úgy, hogy nemcsak az évfordulókra gyűlünk össze, hanem folyamatosan koncertezünk. Az elmúlt években nagyon sok városban, sok fesztiválon léptünk fel, és mindenhol nagy szeretettel fogadtak bennünket. Tulajdonképpen, mi már akkor eldöntöttük, hogy 2013-ig játszik az Első Emelet. Most elérkezett a búcsú ideje, december 28-án, az Arénában.

Harminc éve létezik a zenekar, amely idő alatt számos sláger született. A mostani koncerten hány dalt játszotok?
Folyamatosan dolgozunk a műsor összeállításán, elmondhatom, nem kis csaták kíséretében. Nagy büszkeségünkre annyi jó dala van a zenekarnak, hogy nagyon nehéz a választás.
Egyre szűkítjük a kört, most tartunk 30 dalnál. Néhány nap múlva kialakul a végleges lista, kb. 2-2,5 óra lesz a koncert az már biztos.

Milyen a viszony a rajongókkal (több generációról is beszélhetünk)?
Nekünk mindig is nagyon fontos volt a rajongókkal való kapcsolattartás, erre kifejezetten odafigyeltünk. Ez az egyik olyan eredménye az elmúlt 5 évnek, amire nagyon büszkék vagyunk. Olyan baráti kapcsolatok, társaságok formálódtak, amikre mi sem számítottunk.

Kialakult egy olyan 50-80 fős "keménymag", akik az ország minden pontjára velünk tartottak, függetlenül attól hol léptünk fel. Az ő állandó jelenlétük már olyan alaphangulatot teremtett, hogy az mindenkire átragadt. Az elmúlt 5 évben többször tartottunk klubot, több napos tábort, és Törökországba is eljutottunk együtt.

A koncert vendége Geszti Péter lesz, milyen szerepet szántok neki?:-)
A zenekar több évtizeden át tartó sikerének egyik meghatározó alakja Péter. Így természetes, hogy ő is velünk köszön el a rajongóktól.
Több dalban már akkor rappelt, amikor itthon még senki. Adja magát, hogy ezekben a számokban velünk lesz a színpadon, de lesz meglepetés is.:-)

Mi lesz a tagokkal 2014-ben? Ki hol folytatja tovább?
Már mindenkinek kialakult az élete, a munkája, így nagy változás nem lesz senkinek a jövő évtől. Inkább ez az elmúlt 5 év minden öröme, sikere volt a Sors és a rajongók ajándéka, amiért nem lehetünk elég hálásak.

A koncertre már jegyek kaphatók az ismert jegyirodákban!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)