LEGO – varázslat Billundban – látványos, de nem olcsó szórakozás az egész családnak

A dániai Billundban (Budapestről van közvetlen Ryanair járat), a LEGO hazájában található a több mint 58 millió (!) LEGO-kockából felépített eredeti LEGOLAND, ahol 50-nél több látványosság várja a látogatókat a LEGO gyár melletti mintegy 10 hektáros területen, amely 1968-ban nyitotta meg kapuit. A park központja a Miniland, melyben különböző városokat, szobrokat építettek fel Lego-kockákból. A Duploland elsősorban a 2-6 éves gyerekeket várja. A vidámparki rész a terület mintegy háromnegyedét teszi ki, hullámvasutakkal, hintákkal, különböző vízi járművekkel.

A billundi park rengeteg lehetőséget kínál a felnőttek számára is

A billundi reptérről gyalog 25, busszal mintegy 5 perc alatt érhető el a park, a gépek épp felette szállnak fel, illetve le. A nem túl nagy területre meglehetősen sok játékot zsúfoltak bele. A legkisebbek vonataitól a felnőttek nagy hullámvasútjáig minden van. Pihenésként pedig több szobába is be lehet ülni, ahol hatalmas mennyiségű legókockából lehet építkezni.

1968 óta több mint 50 millió látogatója volt a parknak, amely részben a Kirk Christiansen család tulajdona illetve befektetője és tulajdonostársa a Merlin Entertainments Group is. A továbbiakban bemutatjuk a LEGOLAND részeit a teljesség igénye nélkül, amellett, hogy a létesítmény rengeteg látnivalót és szórakozási lehetőséget kínál, ugyanakkor európai viszonylatban is igen drága.

LEGOLAND park részei:

LEGOREDO Town: egy vadnyugati város, egyike a klasszikus LEGOLAND látnivalóknak. Amikor a park 1968-ban megnyílt, volt egy indián település. A park személyzete elutazott az 1970-es évek elején az USA-ba és a LEGOLAND később, 1973-ban a teljes vadnyugat városával bővült. Ebben a látványosságban a legnépszerűbb tevékenységek közé tartozik a LEGOLDMINE, ahol a látogatók aranyat tudnak készíteni és aranyrudakkal gazdagon térhetnek haza. Itt évente csaknem 70 ezer lego-aranyrudat készítenek az idelátógatók.
Érdekességek:
A kísértetkastély a LEGOREDO város része,
Ülő bika: amely az 1986 Guiness rekord is, a világ legnagyobb LEGO szobra,
A 255 méter hosszú LEGO-kenu csatorna, 17 kenu valamelyikében, 4 felnőtt és 6 gyerek fér el,
A billundi LEGOLAND az egyetlen, ahol vadnyugati szekció található

2018-tól áll rendelkezésre az úgynevezett „Flying Eagle“ attrakció a kisgyermek számára.

LEGO NINJAGO WORLD: A látványosság központja a nagy LEGO-hegy A NINJAGO kolostor-ban a vendégek ninja készségeiket sajátíthatják el a NINJAGO univerzum híres hőseivel. Lehetővé teszi a vendégek számára, hogy gyakorolhassák a ninja reflexek és a Cole mászófalai adnak nekik esélyt a hegymászó készségeik erősítésére. A NINJAGO - The Ride a legjobb ninja élmény. Itt a résztvevőknek segíteniük kell a NINJAGO hősöknek az ellenség legyőzésében a négy elem elsajátításával: villámlás, tűz, jég és föld. Azonban a harc folyamán több LEGO-figura is segítségünkre lehet, később a kijelzőn láthatjuk a nyertes csapat vagy harcos nevét is. Ebben a szórakozási látványosságban tekinthetjük meg a NINJAGO univerzum legtöbb és legismert szereplőit.

Polar Land: ez volt a legnagyobb beruházás a park történetében és 2012-ben a legnagyobb látványosság. Itt található a Polar-X-plorer névre hallgató különleges hullámvasút, amelynek útja – 5 méteres mélységben valódi (!) pingvinek között vezet végig. Igazi különlegesség az állatok etetése a latógatók körében. Mindezek mellett a pingvinek örömmel játszanak és úszkálnak a jeges környezetben.

A Miniland a LEGOLAND szíve és az első látványosságok egyike, amióta a létesítmény megnyitotta kapuit látogatói előtt. Minden Lilleby város épületeivel kezdődött 1968-ban. Azóta sok LEGO modellt építettek az eredeti házak körül. A Miniland hiteles és méretarányos modelleket tartalmaz Dániából, Németországból, Norvégiából, Svédországból, USA-ból, valamint látható Hollandia, Anglia, Finnország, Japán és Skócia is. Ugyanakkor itt kapott helyet a fikciós világ is: A Star Wars ™ modelleket 2011-ben vezették be. A látogatók megtekinthetik a hat Star Wars ™ jelenetet a filmek és az animációs film sorozatból, a Star Wars ™ The Clone Wars ™. Ez a terület javarészt interaktív így a látógatók különböző vezérlések (joystick) segítségével fedezhetik fel ezt a különleges mini-világot.

LEGO-vonat: A vonat több millió látogatót szállított a LEGOLAND eredeti szakaszán keresztül 1968-ban óta. A Miniland látogatói felléphetnek a fedélzetre és élvezhetik a kellemes időt, az utazás különleges élményt nyújt, miközben az egész család felfedezheti a csodás LEGO-birodalmat.

Kalóz-föld: ez a terület egy nagy vízi kalandot kínál az egész család számára, a hajók természetesen LEGO-ból készültek és a látványosság neve az 1970-ben népszerű Pirate Land szériára utal. Az attrakció 199 LEGO-alkatrészből épült.

Knight's Kingdom: ez a szekció egy varázslatos mesebirodalmat rejt magában, mesekastéllyal, királyi palotával és Olli sárkánnyal, akinek figurája előtt fotózkodhatunk vagy épp részt vehetünk a róla elnevezett LEGO-hullámvasúton. Minden évben különböző mesék elevednek meg népszerű kaszkadőrök és színészek közreműködésével.

Kalandpark: a szekció kombinálja a modern infrastruktúrát az egyiptomi misztikával. Itt található az X-treme Racers hullámvasút, amely 60 km / órás sebességet ér el, amint megindul lefelé a nagyon meredek lejtőn. A TEMPLE-ben a családtagok
versenyezhetnek egymással, lövöldözve a múmiák és titkos kincsek között. Maga a látványosság 108 méter hosszú és 11 különböző helyszínt tekinthetünk meg vele.

LEGO mindenek felett

A fenti látványosságok mellett sok más helyszínt is kínál a sokoldalú park.
4D-s mozi, természetesen LEGO-figurákkal
Atlantis by SEA LIFE: a hatalmas akváriumi utazás cápák, halak és különböző tengeri állatok mentén vezet, amelyeket LEGO-tengeralattjárók, búvárok vesznek körül és a végső cél a legendás Atlantisz városának a felfedezése. Az akváriumban 1200 trópusi hal található és a LEGO-figurákat 230 ezer alkatrészből építették meg. A terület a nemzetközi SEA LIFE-hálózathoz tartozik.

A park területén 7 étterem működik, hogy a látógatók étel-és ital szükséglete is ki legyen elégítve. Természetesen ezekért külön kell fizetni, ahogy fentebb elmondtuk Billund leginkább a LEGOLAND-ról szól, ezért érdemes sok pénzzel készülnünk, hitelkártyát a legtöbb helyen elfogadnak. Érdemes még megemlíteni a világ legnagyobb – 1000 m2-en elhelyezkedő – LEGO shopját is, ahol a megvásárolhatók a különböző LEGO-figurák -és játékok.

Érdemes utazás előtt letölteni a LEGOLAND applikációt (mindkét platformról elérhető), hogy a látványosságokat könnyen megközelíthessük. Egyszer az életben el kell utazni Billundba!

Bővebb infó és jegyvásárlás: https://www.legoland.dk/en/tickets/prices-and-tickets/

Fotó: LEGOLAND Billund

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)