A legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás végre Magyarországon

Nathan Sawaya elismert New York-i művész élethű szobrokat alkot, amelyekhez csakis LEGO® kockákat használ. Ő az első olyan művész a világon, aki a jól ismert LEGO® kockákat a művészetben használta fel. A kiállítást a CNN a Top 10 kötelezően megnézendő világkiállítás közé sorolta. A kiállításon több mint 100.000 LEGO® kockából épült, lenyűgöző műalkotásokat láthatunk, például Monet híres festményét is életre kelti 3D-ben. A művész szerint az álmok kockáról kockára épülnek, és a LEGO® sokkal több mint egy játék!

A művészeti kiállítás kurátora szerint a kiállítás egész napos program, amely lenyűgözi a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, és természetesen a közös legozásra is lehetőséget ad. A szobrok mellett a Fun Zone óriási LEGO® medencével, foglalkozásokkal is várja a legkisebbeket és a fanatikus LEGO® rajongókat.

Sawaya New York-i művészeti stúdiójában több száz dobozban mintegy 1,5 millió LEGO kockát tart, LEGO tégla tetoválása van a bal csuklójának belső oldalán. Számos kiemelkedő galériában és múzeumban állított már ki, mint például a New York-i Time Warner Centert, a hollywoodi Művészeti és Kulturális Központot és a párizsi Spot Gallery-t. A kiállítás 2007-ben indult New Yorkból, azóta több mint 42 városban látható és több mint 100 szobor van kiállítva. A szobrok 4000-80.000 darab LEGO® kockákból készültek. A leghíresebb alkotások: Flyboy,The Kiss, My Boy, Pop-up Book, Skulls, The Swimmer, Yellow.

A kiállítás 2022. szeptember 30. és 2023. január 31. között látogatható Budapesten, a Komplex kiállítóközpontban (1061. Király utca 26.)

További információk és jegyvásárlás: https://artofthebrick.hu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)