Legnagyobb OMEGA slágerek DVD-n

Magyarország legnépszerűbb rock bandájának nemzetközi slágere, a ‘Gyöngyhajú lány’ számtalan fesztivál díjat hozott a csapat számára a ’70-es években, és azóta is ez a dal képezi minden produkciójuk végén a tetőpontot. Mi is lehetne az Omega legújabb DVD-jének, a 'Greatest Performances'-nek a záró akkordja, mint a Gyöngyhajú lány...

A kiadvány a legendás csapat elmúlt két évtizedben adott legjobb nagykoncert felvételeinek a gyűjteménye; gyakorlatilag a megegyező címen kiadott dupla CD, és az azt megelőző szimfonikus ‘Omega Rhapsody” lemez anyagát tartalmazza az Omega 50 éves születésnapjának alkalmából kiadott ünnepi sorozat harmadik kiadványaként.

A Greatest Performances jól illusztrálja a magyar rock zene újjászületését. A ’80-as évek végén az Omega visszavonulni látszott a nyilvános szereplésektől. A mintegy 70.000 rajongó kíséretében adott fergeteges Népstadion koncert azonban fordulatot hozott az életükben. Az Omega hires lenyűgöző koncertjeiről, melyek során a sokszínű hangszerelés remekül ötvöződik a bőséges színpadi fényeffektekkel és Kóbór János elbűvölő színpadi karizmájával.

Az együttes nagy gondossággal megtervezett és összeállított koncertjeit három generáció látogatja. A 'The Greatest Performances' DVD ugyan teljes egészében nem tudja visszaadni az élő koncertek atmoszféráját, de kiváló képet ad arról, hogy mit is jelent az Omega a zenei életben, és hogy hogyan fejlődött a stílusa a beat-, a hard- és a progresszív rockon keresztül, miközben nem vetették meg a finom, fülbemászó rock melódiákat sem.

A dupla gitár riffek zenei előrelátásról tanúskodnak, a sok billentyűs hangszer használata pedig monumentális hangzást kölcsönzött a bandának, és az évek múlásával Kóbór János énekhangja sem veszített semmit eredeti fényéből.

Greatest Performances - 2DVD tracklist:

DVD 1
1. Addig élj
2. Hűtlen barátok
3. Varázslatos fehér kő
4. A madár
5. A könyvelő álma
6. Ezüst eső
7. A nagy folyó
8. Ébredés
9. A malomban
10. Hazafele
11. A hetedik napon
12. Van aki nyugtalan
13. Nem tudom a neved
14. Őrültek órája

DVD 2
1. Gammapolis
2. Életfogytig Rock and Roll
3. Naplemente
4. Mozgó világ
5. Ballada a fegyverkovács fiárol
6. Léna
7. Start
8. Napot hoztam, csillagot
9. Égi vándor
10. Nyári éjek asszonya
11. Petróleum lámpa
12. Gyöngyhajú lány

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)