A legismertebb filmzenék egy varázslatos koncert keretében: Best of Cinemusic

A Budafoki Dohnányi Zenekar széles repertoárjának egyik védjegye, az óriási érdeklődésre számot tartó filmzene koncert, amely idén a Sportarénában kerül megrendezésre, október 27-én. A BEST of CINEMUSIC válogatással várják közönségüket, jól ismert, mindenki által várt és kedvelt, valamint meglepetés zeneszámokkal.

Az egy évtizede dupla telt házakkal futó Cinemusic érkezik az Arénába a Budafoki Dohnányi Zenekar tolmácsolásában Hollerung Gábor vezényletével.Az elmúlt 10 évben a Trónok harca, Karib tenger kalózai, Titanic, Gyűrűk ura, Indiana Jones, Szerelmes Shakespeare, Star Wars, Avatar, Jurassic Park, James Bond filmek filmzenéi mellett Dés László és Presser Gábor klasszikusai is felcsendültek. Idén pedig számos meglepetés is vár a minőségi zenét kedvelő filmbarátokra.

A filmrészleteken kívül néhány izgalmas kiegészítővel is készülnek; egy valódi ágyú eldörrenésére is sor kerülhet Csajkovszkij műve kapcsán. A dörrenésen kívül számos különlegességgel készülnek; autóval, dínóval, fényekkel, rohamosztagosokkal, de legfőképp a zenékre rímelő remekül összevágott filmrészletekkel. Filmzenei válogatásuk arra a sajátosságra fókuszál, hogy a Wagnertől ismert Leitmotiv, azaz a zenei vezérmotívum technikája mennyire tetten érhető a filmzene-irodalomban.

A koncert estéjén jelenik meg a filmzenékből összeállított CD, melyet a Klasszik Rádióval közösen ad ki a zenekar. Hollerung Gábor a koncert estéjén dedikálja a CD-ket.

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/best-of-cinemusic-106906/579684

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)