Kulturális sokszínűség Mága Zoltán Újévi koncertjén

A legendás tenor, Placido Domingo művésztársai, a legrangosabb teátrumok ünnepelt előadói lesznek Mága Zoltán hegedűművész sztárvendégei. Mario Frangoulis görög tenor, Michaela Oesta amerikai szoprán, és a kárpátaljai születésű magyar operacsillag Georgina von Benza kápráztatja el a közönséget a VIII. Budapesti Újévi Koncerten. Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színészei pedig immár második alkalommal köszöntik az új esztendőt a hegedűművésszel a teltházas Arénában. A hazai könnyűzenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea, Szekeres Adrien és Charlie lép színpadra Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévi gálaestjén január 1-jén.

A házigazda Mága Zoltán ezúttal is különleges műsorral készül, a mai operaélet legnagyobb alakja, Placido Domingo sztárvendégeit hozza el Magyarországra. A világhírű, „kristály hangúként” is jellemzett szoprán, Michaela Oesta egyik kedvenc darabjával, a Csárdáskirálynővel készül a magyar közönségnek, mielőtt csatlakozik a legendás tenoristához Placido Domingohoz Japán, Kína, Oroszország és Írország neves pódiumain. Az operarajongók nagy örömére színpadra lép Richard Strauss műveinek csodálatos előadója, a lírai hangvételéről és a drámai erejéről ismert operacsillag, a kárpátaljai születésű magyar szopránénekesnő Georgina von Benza is.

Ahogy azt a gálaest közönsége megszokhatta már, Mága Zoltán az est első részében a klasszikus zenét állítja fókuszba, a második felében az egész világot rabul ejtő könnyűzenei darabok és az örökzöld filmzenék szólalnak meg, de előtte természetesen a Guiness Rekordok közé bekerült közös koccintás sem marad el. Az Aréna tizenháromezer fős publikuma legendás művészekkel, a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Törőcsik Marival és Bodrogi Gyulával köszöntheti az új esztendőt. A házigazda immár második alkalommal látja vendégül a két Kossuth-díjas művészt, a Nemzet Színészeit, akik ezúttal is különleges és felejthetetlen produkcióval készülnek.

A hazai zenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea EMeRTon-díjas jazzdíva és Szekeres Adrien EMeRTon-díjas pop énekesnő lép színpadra. A Liszt Ferenc-díjas Horváth Károly, művésznevén Charlie, mindenkinek kedves slágerrel érkezik. Mága Zoltán természetesen idén is felkérte a világhírű Kossuth-díjas zongoraművészt Szakcsi Lakatos Bélát is, akinek improvizatív zongorajátéka eddig egyik Budapesti Újévi Koncertről sem hiányozhatott. A hegedűvirtuóz lánya, Mága Jennifer - akit Szakcsi Lakatos Béla fekete torkú dívának nevezett és közös lemez készítésére invitált - a görög tenorral, Mario Frangoulis-szal énekel duettet. Közkívánatra az idei Budapesti Újévi Koncerten ismét színpadra lép a tíz esztendős Mága Zolika, Paganini egyik virtuóz remekművével. Az esten közreműködik a közel 100! fős Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)