Indul a szentendrei nyár - színház, koncert, zene és gyermekprogramok

Színes programmal várja a nézőket idén nyáron is a Szentendrei Teátrum. 2018. július 6-tól augusztus 17-ig 6 szabadtéri helyszínen 25 produkció lesz látható, köztük több hazai bemutató, operaprodukció, ifjúsági és gyerekelőadás és jazz koncert. Az idei évad háziasszonya Tompos Kátya színművész.

Ismét opera a Fő téren:
25 évnyi szünet után tavaly ismét operát láthattak a nézők a Fő téren. Idén folytatódik a Figaro-történet. A sevillai borbély sikere után a Figaro házassága érkezik Mozarttól, a Co-Opera és a Szentendrei Teátrum együttműködésében, Szabó Máté rendezésében, kiváló operaénekesek közreműködésével, július 27-én és 28-án.

A FRISS második évada:

FRISS néven indított előadás-sorozatot tavaly a Teátrum, mellyel gimnazista és egyetemista diákokat, fiatal felnőtteket kíván megszólítani. A sorozat idén is folytatódik, színművészeti egyetemek hallgatói mutatják be vizsgaelőadásaikat, valamint fiatal formációk is érkeznek produkcióikkal. Az idei FRISS különlegessége, hogy szervesen illeszkedik a programba, az összes játszóhelyet birtokba veszik a csapatok, és a hazai és ősbemutatók közt is találhatók tőlük darabok.

A kígyóasszony és a Mi és ők mellett a Pájinkás János (július 19.) és a Míg fekszem kiterítve (augusztus 9.) c. produkciókat láthatják a nézők. Előbbi a Sztalker Csoport előadása William Faulkner regényéből, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, utóbbit Kárpáti Péter drámája alapján Tárnoki Márk, az SZFE rendezőhallgatója állította színre.

Meghívott előadások:

A Városháza udvarán Hernádi Judit és Kern András kettőse Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékában, Rezes Judit és Szabó Győző színházi duettje, a Loveshake, Florian Zeller A kulisszák mögött című komédiája, valamint Csányi Sándor önálló estje várja a nézőket.

A Ferenczy Múzeum belső udvarában önálló esteket és a kamaraelőadásokat játszik a Teátrum. Itt kerül színre Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje, Szulák Andrea crossover pressszó-jazz koncertje, Szűcs Nelli Fedák Sári című önálló estje, továbbá Leonyid Zorin Varsói melódia című színműve Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével, illetve a tavaly Szentendrén indult Élet.történetek.hu újabb részei, a Pira / Bella című kétrészes kamaraelőadás Borbély Alexandrával és Ullmann Mónikával a címszerepekben.

Jazz koncertek a Barcsay udvarban:

A jazz kedvelőit idén is remek koncertek várják a Barcsay Jenő Múzeum udvarán. Az Effected Band koncertje mellett Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya előtt tiszteleg a Bágyi Balázs New Quartet, Pocsai Krisztával. Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal új formációja, a Csillagom kétszereplős koncert-looper előadás lesz. A Borbély Műhely és a Szentendrei Teátrum idei évadának háziasszonya, Tompos Kátya közös nyáresti koncertjén balkáni dallamok és régi magyar slágerek feldolgozásai, valamint jazz örökzöldek is felcsendülnek.

Előadások a legkisebbeknek:

Az idei Gyerekteátrum előadásainak sora az Apacuka együttes koncertjével kezdődik. Vásári bábjátékot hoz az Aranyszamár Bábszínház, indiai bábakrobaták szórakoztatják a családokat a MárkusZínház jóvoltából. A régi ismerős, Vitéz László menyecskét keres, a Nyáry Bábszínház pedig a Nyúlkaland-ról mesél a gyerekeknek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)