Kult-Mix

A Kapuzárási Piknik névre keresztelt eseménysorozat - szeptember utolsó hétvégéjén - fellépői közt ott van az idén egyetlen önálló parkos koncertjét adó Ganxsta Zolee, az ultramenő táncosokkal és dívákkal kiegészülő Brains, illetve az 2018-as év utolsó budapesti koncertjét adó Punnany Massif.

5

Budapestre érkezik az Il Volo! A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel. A Gianluca Ginoble (bariton), Piero Barone és Ignazio Boschetto (tenorok) alkotta együttes sikerrel ötvözi a népszerű operák világát a könnyűzene elemeivel.

5

333 éve született Johann Sebastian Bach, a barokk zene nagymestere. Ebből az alkalomból az ő tiszteletére tart három részes koncertsorozatot az Anima Musicae Kamarazenekar 2018 őszén a Régi Zeneakadémia Kamaratermében. Az első alkalomra szeptember 28-án kerül sor. A koncertsorozat első állomásán a mester olyan örökbecsű remekei hangzanak fel, mint az 1. (F-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1046, az f-moll zongoraverseny, BWV 1056 és az 1. (C-dúr) zenekari szvit, BWV...

4

1492- A Paradicsom meghódítása”, „Tűzszekerek”, „”…, hogy csak egy párat említsünk azok közül a világsikerű zenék közül, melyeket november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában szimfonikus nagyzenekar közreműködésével, csodálatos látvány kíséretében élvezhetünk ismét.

5

Egészen különleges kísérletnek lehetnek a részesei azok, akik 2018. október 16-án megnézik és meghallgatják a Star Wars in Concert, avagy a Star Wars: Egy új remény koncert- és filmshowt az Arénában. A vizuális élményről az 1977-ben bemutatott filmklasszikus digitálisan teljesen felújított változata, valamint egy három emelet magas kivetítő gondoskodik.

5

Két generáció, két külön világ…, vagy mégsem? A New Level Empire és a Republic sokkal közelebb áll egymáshoz, mint első látásra gondolnánk. Legújabb közös daluk, a „Valódi” telitalálat lett! Zola szövege és Boros Csaba zenéje olyan szép egésszé állt össze, mintha nem is először alkottak volna ’egy csapatban’.

4

Felújítva állítja színpadra két sikerdarabját (Magyar Táncrapszódia és Montázs) a Varidance. Az együttes nem ismeretlen a hazai táncművészet kedvelői között, évek óta sikerrel ötvözik a tradicionális néptánchagyomány elemeit különböző táncstílusokkal és műfajokkal, hogy modern, különleges, egyedi stílusú produkciókat hozzanak létre. A Varidance idén októberben és decemberben két előadásának felújított változatát állítja színpadra a MOM Kultban.

4

Amikor legendák találkoznak, méltán várhatjuk, hogy varázslat történik. PILOT, az ALAN PARSONS PROJECT zenei magja és MAGGIE REILLY, MIKE OLDFIELD BAND hangja együtt fogják felnyitni a sikerszámokkal teli kincses ládájukat, amikor közösen lépnek fel 2018. november 14.-én, valamint, 15.-én Budapesten, felejthetetlen zenei élményt nyújtva a közönségnek. Olyan koncertet alkottak, mely generációkat vezet végig életük filmzenéin.

4

Sasvári Sándor 2018. szeptember 28-án lesz majdnem 61 éves. Ezen apropóból zenekarával koncertet ad a MOMkultban 19 órai kezdettel. A népszerű színész egy igazán különleges estével lepi meg magát és kedvelőit: a vendégművészek mellett - Sasvári Léna, Singh Viki és Makrai Pál- több hangszeren is fog játszani. Természetesen a jól ismert musical slágereket is hallhatjuk tőle saját hangszerelésben! A színházi szezon kezdete előtt egy igazán különleges este vár ránk.

5

Különleges koncertre készül Mujahid Zoli október 3-án, a MOM Kult-ban. Az énekes Szécsi Pál emléke előtt tiszteleg, egy teljes koncertet szentel a legendás előadó dalainak. Zoli sztárvendége Tóth Vera lesz, aki megidézi Szécsi eltitkolt szerelmét, Cserháti Zsuzsát. Az énekest 24 tagú nagyzenekar kíséri. Egy titokzatos legenda és számtalan csodálatos dal. Mujahid Zoli minden idők egyik legsikeresebb magyar férfi énekesének emlékét idézi fel önálló estjén.

5