Hobbik, amelyeket üzleti vállalkozássá is fejleszthetünk

A józanész gyakran felülírja a vágyainkat és legfőképpen az álmainkat. Ha megkérdezünk 100 embert, hogy szeretik - e a munkájukat, 85 százalékuk valószínűleg nemmel válaszol. Ezek az emberek azonban minden valószínűség szerint csillogó szemekkel mesélnének a hobbijukról és a kellemes beszélgetésben, a hobbiról való beszélgetés során elhangzott túlexponált mondatoknak némi keserű mellékíze is lenne - hiszen sokan nem tehetik meg, hogy a szeretett hobbira úgy számítsanak, mint megélhetési forrásra.

A civil munka sokszor elengedhetetlen, hogy megéljünk, hogy ki tudjuk fizetni a számlákat, és hogy a boltban be tudjunk vásárolni. Sokak életében a hobbi az utolsó a rangsorban, hiszen a munka kiszív az emberből minden energiát és persze ott van még a család, a háztartás és az egyéb feladatok, kötelezettségek. Nem kell azonban lemondani az álmainkról, hiszen idővel akár még eljöhet az az idő is, amikor a hobbinkat üzleti vállalkozássá fejleszthetjük és ez lesz majd a jövőben az egyetlen, de stabil bevételi forrásunk.

A cikkben tippeket adunk, hogy milyen hobbi, milyen művészeti tevékenység lehet idővel annyira nyereséges, hogy végre felmondhatunk a munkahelyünkön, mert egyéni vállalkozók, vagy cégtulajdonosok lettünk és mindezt a szeretett hobbinknak köszönhetjük.

Manikűr, pedikűr, műköröm

Aki látott már egy szép, gondosan elkészített és „kivitelezett” körmöt, az nagyon jól tudja, hogy a műkörömépítés is egy szakma, de emellett művészeti vénát is igényel. Manapság még mindig sokan tanulnak manikűrösnek, pedikűrösnek és műkörömépítőnek és bizony ebből meg is élnek. Hiszen egy-egy szépséges köröm komoly tervezést és művészeti készségeket is igényel. Nem is lehet egy szépen megálmodott körmöt hamar elkészíteni, van, amikor hosszú órák szükségesek ahhoz, hogy az ünnepi, alkalmi köröm elkészüljön. Sokan vállalkozásszerűen dolgoznak, azaz nem csak hobbiszinten készítik el maguknak, vagy a barátnőinek el a körmöket. Azok, akik igazán profik, elmondhatják, hogy nem csak hobbiként űzik ezt a szakmát, hanem ebből is élnek. Mert aki igazán jó, valóban meg is tud élni a műkörömépítésből.

Ha te is szeretnéd hivatalosan és vállalkozásban ezt a szakmát űzni, akkor lényeges, hogy egyéni vállalkozóként ezt meg is teheted. A vállalkozóvá válásban a https://szekhelyszolgaltatas.eu lehet a segítségedre, hiszen szükséged lesz egy székhelyre, ahová a hivatalos leveleid érkeznek. A Logosz nem csak a székhelyszolgáltatásban, hanem a cégalapításban, a cégmódosításban, a cég adásvételben, a bélyegzőkészítésben is a segítségedre lehet, de még könyvelési szolgáltatást is biztosít. Partnercége a Stabil Kontakt Kft., akik cégek, egyéni vállalkozók teljes körű könyvelését végzik.

Fotózás és rajzolás

A fotósok sem gyakran hobbiként gondolnak a fotózásra. Sokan nagyon komolyan csinálják, és a képeiket nagyobb lapoknak kínálják fel értékesítésre. Azok, akik profin rajzolnak és festenek, a képeikből meg is tudnak élni, de sokan ily módon, pontosabban a művészi vénájuknak köszönhetően kezdenek el tetoválni, vagy fotóstúdiót, illetve más művészeti stúdiót nyitni.

A hobbi, ami pénzt is hoz

Vannak olyan hobbik, mint a kertészkedés, kis kedvencek tartása, gondozása, ápolása, ami szintén üzleti vállalkozássá fejlődhet. Azok, akik szeretnek a kertben tevékenykedni, indíthatnak blogot, amelyen aztán megjelenhetnek hirdetések, digitális és fizikai, azaz konkrét termékek. De akár még komoly vállalkozássá is formálódhat egy ilyen hobbi, főleg, ha valaki a saját kertjében megtermelt finomságokat árulja, a saját üzletében, legyen szó bármiről is.

A kutya vagy macskaimádók is vállalkozhatnak a hobbijuknak köszönhetően. A blogolás csak egy dolog, ami némi pénzt hozhat a házhoz, de kitanulhatnak olyan szakmákat, amelyek szorosan kapcsolódnak az állatokhoz. Ilyen például a kutyakozmetikus, de manapság nagyon divatos kutyasétáltató munkát is vállalni és ehhez voltaképpen még csak képezni sem szükséges magunkat, elegendő csak az állatok iránt érzett mérhetetlen szeretet.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)