Gyűrűsfarkú makik és szurikáták a Debreceni Állatkertben!

A Nagyerdei Állatkert és Kultúrpark ismét fogadja látogatóit. A járvány miatt sokáig csak a gondozók láthatták a kedvenceket, de most már a családok is ismét birtokukba vehetik a területet. A gyerkőcök pedig emellett élvezhetik a szomszédos Vidámpark kisvasútját, az óriáskereket és az elvarázsolt kastélyt. A terület autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető (1-es villamos, 10, 12, 13, és 24-es buszok). A 17 hektáron elterülő állatkert 165 faj közel 1500 példányát mutatja be. A gyűrűsfarkú makik és az újonnan érkezett szurikáták még tovább emelik a 62. születésnapját ünneplő hely népszerűségét.

Különleges állatok

A korábbi kifutók szomszédságában az állat- és növényvilág folyamatosan fejlődik, hogy a látogatókat még közelebb hozza a természethez. A cél az, hogy úgy érezzék: ők maguk is részesei ennek a különleges világnak. A fehérkezű gibbonok – közelebbről: Jerry és Lenocska – az országban elsőként itt alapítottak családot. Népszerűek még a feketefejű pókmajmok, a kétujjú lajhárok, a recés zsiráf, a nemrég a Pécsi Állatkerttől kapott nőstény szurikáták, valamint a pár hónapja született gyűrűsfarkú makikölykök is. A Katta-sétány virgonc kis lakói – latin nevükön: lemur catta – folyamatosan új utódokkal örvendeztetik meg gondozóikat és a közönséget. A kifogástalan étvágyú és életvidám kölyköket testközelből is megtekinthetjük.
Az Afrika déli részein őshonos szurikáták itt szintén biztonságos körülmények közt élhetnek; és talán örülnek is, hogy ismét megcsodáljuk őket az állatkert újranyitásával.

Kedvencünk további jólétéhez és az állatkert folyamatos működéséhez egyhavi örökbefogadási támogatással (6 ezer Ft) is hozzájárulhatunk.

Vidámpark

A debreceni állatkert Nagyerdei Kultúrpark néven a Vidámparkkal együtt 1961 óta fogadja a közönséget. A szórakoztatóközpont 22 különleges játékkal varázsolja el a gyerekeket. Itt található a Trópusi ház is. A területet érdemes a vidámparki kisvonattal körbejárni. Népszerű attrakció az Elvarázsolt kastély, amely az alapítás óta több átalakításon is keresztülment: 2012-ben bővült a város egyetlen panoptikumával, amely Arany János Toldijának ikonikus alakjait mutatja be interaktív, játékos formában. A kastély elmaradhatatlan társa a mai napig eredeti formájában megőrzött Forgóhordó, amely szórakoztató egyensúlypróba elé állítja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A folyamatos fejlődés és a tizenéves generáció irányában való nyitás a Vidámparkban is megfigyelhető: jó példája ennek az Apollo-X játékgép, amely segítségével földöntúli élmények részesei lehetünk. Az űrbéli hatást az Octopous csészealjban is átélhetjük – már ha fogékonyak vagyunk az effajta szórakozásra.

Bővebb információ és jegyárak: http://www.zoodebrecen.hu/content/nyitva-tartas-jegyarak-.html

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)