Érdekes tények a legkedveltebb rajzfilmekről

Az animációk több mint egy évszázada az életünk részét képezik. A rajzfilmek eredeti ötlete az volt, hogy érzelmeket keltsenek és szórakoztassák a közönséget, valamint új és más módon meséljenek el történeteket. Az első animátorok megtalálták a módját, hogy kamerák és speciális technológiák nélkül készítsenek animációkat.

Valamivel több mint 100 év telt el az első animáció óta, és az animációs technológiák és módszerek folyamatosan fejlődnek. Nyomon követhetjük ennek a csodálatos technológiának a fejlődését, ha összehasonlítjuk az első animációkat azokkal, amelyeket gyerekkorunkban néztünk, és azokhoz a rajzfilmekhez, amelyeket most a gyerekek néznek.

5 érdekesség

1. Hófehérke és a hét törpe című tiszteletbeli Oscar-díj®

1939-ben Walt Disney megkapta a talán legismertebb díját, egy különleges Oscar-díjat a Hófehérke és a hét törpe megalkotásáért. A díjat kifejezetten a film tiszteletére tervezték, egy teljes méretű Oscar-szobor mellett hét kisebb, lépcsőn ereszkedő szobrocskával, a hét törpét szimbolizálva.

2. A rajzfilmeken alapuló betegség rejtélyessé tette Japánt

Több mint 700 embert, főként iskolás gyerekeket szállítottak kórházba, miután görcsöket, hányást, szemirritációt és egyéb tüneteket szenvedtek a Pokemon című népszerű rajzfilm vetítése után, amely a Nintendo “Pocket Monsters” című videojátékán alapul. Szakértők azt feltételezték, hogy ezeket a tüneteket az 5 másodperces kék-piros fényvillanás okozta.

3. A legdrágább animációs film

Az Aranyhaj és a nagy gubanc a világ eddigi legdrágább animációs filmje, amely 274 millió dollárjába került a stúdiónak. 9 évbe telt egy olyan program elkészítése, amely tökéletessé tette a királylány haját.

4. Szépség és a szörnyeteg

A művészek megalkották a “Szépség és a Szörnyeteg” főszereplőjének képét, amelyet az oroszlán sörénye, a bivaly feje és szakálla, a gorilla szemöldöke, a vaddisznó fogai, a medve teste és a farkas lábai alkottak. Az embertől a fenevad csak szemeket örökölte.

5. Némó a bohóchal

A rajzfilm hatása a bohóchal populációra rendkívül negatív hatással volt. A film megjelenése után ezek a halak annyira híresek lettek, hogy mindenki ilyen szeretett volna az akváriumba, és ez majdnem a faj kihalásához vezetett.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)