Egy hely, ahol mindig jó lenni! | Júliusi, augusztusi gyerektábor, nyári tábor

Az – érthető okokból – döcögősebb kezdés után beindult a nagy roham a gyerektáborok férőhelyeiért. Még el sem kezdődött a szünidő, de a legnépszerűbb turnusokban már várólisták vannak. Azok a táborok kerültek előnyösebb helyzetbe, amelyek helyszíne megengedi, hogy szinte korlátlanul bővítsék a férőhelyeket.

A PEOPLE TEAM gyerekfesztiválját 2021-ben is a kecskeméti egyetem kampuszán rendezik meg. Az épületkomplexum közel 500 fő befogadására alkalmas. A szervezők szándékosan nem töltik fel előre a helyek 10-15 százalékát. Mindig vannak olyan gyerekek, akik turnus közben meggondolják magukat és maradnak még egy hetet.

A szabad helyeket azonban nem csak a tábort meghosszabbítók foglalhatják el. Bármely családban előfordulhat váratlan helyzet, vagy csak későn kapcsolnak. Ezzel a módszerrel mindig van hely az utolsó pillanatban jelentkezők számára is. Sőt, a környéken lakó, eredetileg bejárós táborba érkezők is bármikor dönthetnek úgy, hogy inkább bent alszanak. Így garantáltan nem maradnak le az esti programokról, és a szülőknek sem kell este tíz után kimozdulniuk.
Vannak olyan témák , amelyek esetén mégis véges a kapacitás. Angolból annyi csoport indul, amennyire a gyerekek kora és tudása alapján szükség van, de például a kuktatáborok infrastruktúrája megkövetel bizonyos létszámkorlátot. A számítástechnika-szekcióban is érdemes mihamarabb biztosítani a gyerekek helyét.

A sporttáborban nincsen létszámkorlát, hiszen a táborhely felszereltsége rengeteg lehetőséget kínál. Műfüves focipálya, kosárlabdapálya, két strandröplabdapálya és teniszpályák is várják a táborozókat. A kollégiumban bowlingpálya, konditerem és pingpongterem is rendelkezésre áll. A sporttábor elengedhetetlen programja a csúszdapark. A kollégiumban megfelelő számú tanterem van a foglalkozások megtartására. Itt zajlanak a kiscsoportos nyelvórák, és az egyéb témák órái.

A régészeket naponta kisbusz szállítja az ásatások helyszínére. A zöld táborosok sem csak a tábor területén tanulnak, ők rengeteget kirándulnak a környéken.

A tábor területe elegendő arra, hogy a gyerekseregnek kínált rengeteg kaland és élmény elférjen egymás mellett. Az akár 500 főt is befogadni képes „Hangár” az események központi helyszíne. Itt zajlanak az étkezések és rossz idő esetén a programok is. Az elhelyezés kettő-kettő ágyas, kétszobás, fürdőszobás, hűtővel felszerelt lakóblokkokban történik. A fiúk és a lányok külön épületben laknak.

Az órák utáni szabadidős programok mindenkinek szólnak, de korosztályonként külön eseményeket is szerveznek. A kamaszokat várják az éjszakai workshopok és vitaestek, a kisebbeket a délután kakaóparti.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)