Egy applikáció ami nyomott hagyott a világ számos pontján

Három évvel ezelőtt indult útjára a digitális "jenki huszár," a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású helyet az Egyesült Államokban. Jelenleg már több mint 1500 ilyen pont található az alkalmazásban. Azóta nívódíjjal is elismert applikációt több mint tízezer ember használja világszerte, az Atlanti-óceán mindkét oldalán, Ausztráliától Kanadáig, Indiától Belgiumig, Franciaországtól Mexikóig, Jamaikától számos más országig.

A Hello HuGo egy hiánypótló közösségi applikációként indult 2021-ben, azzal a céllal, hogy összegyűjtse az Amerikában található magyar vonatkozású helyeket és helyszíneket. Az alkalmazás a függetlenségi háborútól napjainkig terjedő időszak magyar történelmi, kulturális és gasztronómiai emlékeit térképezi fel és építi ki folyamatosan.

A huszár alakja egy valós történelmi személyre utal: a függetlenségi háborúban egy magyar huszár, Kováts Mihály az amerikai lovasság megalakításában vállalt komoly szerepet, majd a harcokban vesztette életét. Az ő példája a magyarok szerepét szimbolizálja a független Egyesült Államok létrejöttében és az USA történelmében.

A HuGo által bemutatott helyek pedig folyamatosan bővülnek, többszáz feltöltés érkezett Amerika számos államából. Legtöbben a magyar vonatkozású történelmi helyeket említik, de különböző szolgáltatások, események is felkerültek már az appba ugyanúgy, mint a magyar vonatkozású gasztronómiai érdekességek, ugyanakkor az USA-ban élő magyar közösségek száma is egyre gyarapodik az alkalmazás adatbázisában.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)