Az ír sztepp Európa-bajnokai - Coincidance

A coincidence szó jelentése véletlen egybeesés, amely a Coincidance esetében az autentikus ír sztepp és a modern kortárs tánc egyedi összekapcsolódását jelzi. A modern tánc lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának ötvözeteként született meg a kortárs ír tánc.
Az ír sztepp Európa-bajnokaként ismert Coincidance koreográfusa, Gyulai Júlia olyan különleges hangulatú és ritmusú produkciókat álmodott, amelyek nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon egyedülállóak. Március 7-én, a RAM Colosseumban táncolja a The Irish Impulse show-t, amely az eddigi előadások legjobb részletei mellett, új koreográfiákkal is elvarázsolja a közönséget.

A közkedvelt társulat márciusban végén pedig a Szentivánéji álom előadásával lép a Ram Colosseum színpadára. A produkció olyannyira egyedi és különleges, hogy mindent felülír, amit a néző addig az ír táncról gondolt – legyen az jó, vagy rossz. A Szentivánéji álom kortárs ír tánc adaptációjában Oberon és Titánia vitája sztepp cipőben éri el csúcspontját, míg Lysanderék kvartettjét ír- és moderntánc kombinációban csodálhatjuk. A tündérkart kiváló kortárs táncosok alkotják, míg az athéni munkások "falábú" szteppesek. 24 táncművész, fantasztikus jelmezek, káprázatos látványelemek,
William Shakespeare remekművének egyedülálló feldolgozása,
minden korosztálynak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)