Az egyik legutolsó Queen felvétel, amelyen Freddie Mercury énekel

A gyönyörű és megható Face It Alone dalt 1988-ban vették fel, a The Miracle című album munkálatai során: a zenetörténeti jelentőségű, maratoni stúdió session során a Queen nagyjából 30 új dalon dolgozott. Ezek között több olyan is volt, amely nem került fel az albumra, és később sem látott napvilágot – egészen addig, amíg a zenekar jelenlegi, produkciós és archívumokkal foglalkozó csapata fel nem fedezte őket, amikor a The Miracle újrakiadásán kezdtek dolgozni.

A Face It Alone nyolc év után az első új dal, amelyben Freddie Mercury hangját hallhatjuk (2014-ben a Queen Forever című albumra felkerült a Let Me In Your Heart Again, a Love Kills és a There Must Be More to Life Than This, amelyek szintén addig kiadatlan felvételek voltak).
„Borzasztóan örülök, hogy a csapatunk rátalált ezekre a felvételekre. Nagyon jó érzés volt ennyi év után együtt hallani mind a négyünket...igen, Deacy (John Deacon) is ott volt... Akkor sajnos nem sikerült teljesen végleges formát adnunk ennek a csodás dalnak, de most végre igen!” – mondta Brian May.

A The Miracle a Queen eredeti felállásának utolsó előtti albuma volt, rajta olyan slágerekkel, mint az I Want It All, a The Invisible Man, vagy maga a címadó dal. A közös munkán, a belsős poénokon és a belőlük áradó jókedven keresztül pedig még személyesebb, még több réteget mutató kép tárul elénk a Queen egykori és jelenlegi tagjairól.

A gyűjtők számára készül egy még különlegesebb kiadás is, a nyolclemezes The Miracle Collector’s Edition. A boxban a két fent említett cédén kívül található még 5 lemez: szerepelnek rajtuk b-oldalak, élő felvételek, 12” és instrumentális verziók, promo videók és interjút (DVD / Blu ray-en). Sőt, egy LP is bekerült a dobozba, amelyen a 2011-ben újrakevert trackek mellett a Too Much Love Will Kill You egy eddig ki nem adott változata is szerepel. A korongokon kívül a Collector’s Edition részei egy 72-oldalas keménykötésű könyv, zenekari fotók, poszterek és képeslapok is.

A Face It Alone már elérhető minden digitális platformon.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)