Aquaticum Debrecen Strand - egy különleges oázis a forróság ellen

Az 5700 m²-nyi vízfelület már önmagában egyedülálló, hiszen itt 15 különböző rendeltetésű medencében mártózhatunk, miközben számos vizes élmény (pl.: gyermekvilág, sportvilág, kalandmedence, ugrómedence) és attrakció (zárt és nyitott csúszda) vár minket. A vízi paradicsom egész napos kikapcsolódást és szórakozást nyújt minden generáció számára. Ha mindez nem lenne elég, napozóterasz és koktélbár is rendelkezésünkre áll. A fürdőközpont mindezek mellett zöld energiát használ a működéshez!

A sokoldalú Strand

A hagyományos strandfürdő továbbfejlesztésének alapja az a gondolat volt, hogy modernizálni kellene a fürdőkomplexumot és létrehozni egy jelzésértékű létesítményt, amely egyértelműen Debrecenhez és a Nagyerdőhöz kapcsolható és vonzza az idelátogatókat.
A hullámzó vízfelületek, a vízesések, a növényfalak és a vízfátyolok kapcsolják össze a strandot a közeli Nagyerdő fáival, ezáltal egy nem mindennapi élményközpontot járhatunk be.

A többfunkciójú medencék mellett egy 12 méteres napozóterasz és az úgynevezett lassú folyó („lazy river”; nagyon népszerű eleme az európai aquaparkoknak, főleg a családok körében) várja a víz szerelmeseit.

Gyermekvilág
Amennyiben családdal érkezünk, akkor ez a terület ideális szórakozási lehetőség a gyermek számára. A kisebbek pancsolhatnak a nekik készült medencében, a nagyobbakat várja a kalandmedence, a spray park és két családi csúszda, illetve a népszerű hullámmedence és nem utolsó sorban a korábban említett lassú folyású sodrómedence. Az egész területre jellemző a Kincses bolygó érzés, valószínűleg tudatosan alakították ki a fejlesztők.

Egy terasz sok lehetőséggel
A napozóteraszt két vízi bár fogja össze átlátszó relaxációs medencével, ahonnan páratlan panorámában lehet részünk, szinte az egész Nagyerdőt jól be lehet látni.

Sportvilág
Aki a nagy melegben inkább úszni szeretne, ahogy a sportolók, az sem csalódik, hiszen az úszók számára készült két medence 50 m-es úszósávval igazi sportélményt nyújt, található még a vízilabda pálya és az oktatómedence.

Sokszínű csúszdavilág

Egy élményparkból nem hiányozhatnak a többfunkciójú csúszdák sem: van zárt, gumigyűrűs és gumigyűrűs gömbcsúszda, hogy az élmény valóban páratlan legyen.

Aquatube csúszda
Az ívelt szerkezet zárt csőcsúszda elemekre épült. Áttetsző csúszdaelemeket és különböző mintákat figyelhetünk meg, miközben száguldunk a cél felé.

Gömb alakú csúszda
Sajátos formavilágával tűnik ki a csúszdák közül. Érdemes figyelni a váratlan kanyarokban, hogy mivel „úszunk” szemben. Mivel nehéz besorolású az építmény, ajánlott ketten lecsúszni a gumiággyal.

UFO csúszda
Három különböző élményt élhetünk át egy csúszdát kipróbálva: elsőként gyors csúszást egy zárt csőcsúszdán, majd megérkezünk egy hatalmas tányérba, ahol a centrifugális erő következtében körbe-körbe csúszkálunk, majd végezetül megérkezünk a kifutóba.

Feketelyuk csúszda
A sötét csúszdában csúszva páratlan vizuális élményeket tapasztalhatunk meg az egyedi, színes, fényáteresztő sávok segítségével. Itt is használjuk a kétszemélyes csúszógumit, ha bátortalanok vagyunk.

A strandkomplexum oldalán, a korzón éttermek, kávézók várják a betérni vágyókat. Elmondható, hogy a Nagyerdő már így önmagában csodálatos látnivaló, ha Debrecenben járunk.

A fenntarthatóság jegyében

A komplexum fűtési rendszere hasznosítja a termálvíz 65 fokról az emberi tartózkodásra alkalmas 33-38 fokra való visszahűtése során keletkező hőmennyiséget. Szintén fűtésre hasznosítják továbbá a Strand termálvízében oldott állapotban található, éghető gázokkal üzemeltethető gázmotor hulladékhőjét. Ennek következtében a strandlétesítmény energiaigényének közel a fele megújuló energiákból kerül előállításra.

Bővebb infó: https://spa.aquaticum.hu/hu

Fotó: VisitDebrecen

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)