18 év, megszámlálhatatlan közös élmény - Nagykorú lett a Müpa

Két évtizeddel ezelőtt még szinte merész álomnak tűnt, hogy az egykori teherpályaudvar helyét átvegye egy pezsgő, élettel teli kulturális központ, és estéről estére emberek százai, ezrei érkezzenek kikapcsolódni és feltöltődni a Soroksári út menti impozáns épületbe. Mára azonban a Duna dél-pesti látképe már teljesen elképzelhetetlen a Millenniumi Városközpont és benne az idén nagykorúvá érett Müpa nélkül.

18. születésnapját ünnepli Magyarország egyik legmodernebb, mára nemzetközi szinten is meghatározó kulturális központja, amely az eltelt közel két évtizedben ugyanúgy meghódította a komoly-, kortárs, könnyű-, jazz- és világzenei közönséget, mint az opera, az újcirkusz, a tánc, az irodalom vagy a film iránt érdeklődőket. Hűséges közössége mára több mint 45 ezer tagot számlál, hazai és világviszonylatban is kiemelkedő kínálata, a kulturális innováció terén elért eredményei azonban nem csupán a művészetek iránt fogékony nézők, de a legelismertebb alkotók és előadóművészek számára is garanciát jelentenek a magas minőségre.

A Müpa – bár elsődleges célkitűzése, hogy a maga területén minden eszközzel segítse a következő generációt – az elmúlt időszakban a fenntarthatósággal kapcsolatos terveit a társadalmi, gazdasági és környezeti témákra is kiterjesztette.

A Müpa médiatára, benne a 18 meglepetésfelvétellel az alábbi linken érhető el: https://www.mupa.hu/media/video

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)