Vajon mindenki bűnös, aki gyanúsan viselkedik?

Magyar cím: 
Végzetes vallomások
Írta: 
Bander Anita

Shannon Kohl egyetemista lány rejtélyes eltűnése megrázza a várost, s családja minden erővel azon dolgozik, hogy megtalálják elveszett lányukat. Azonban három év bizonytalanság és elkeseredettség után a nyomozók a lány megégett holttestére bukkannak egy elhagyatott sikátorban. A hosszan tartó nyomozás során többen is gyanúba keverednek, eközben pedig egy másik szálon egy széthullani készülő család képe követhető végig. Mégis ki, és milyen okból bánthatta a lányt?

Az izgalmas kötet az elsőtől az utolsó lapjáig szinte magával ragadja olvasóját. Ebben a műfajban az a legjobb és talán a leginkább érdekfeszítő, hogy maga az író hogyan meséli el a sztorit.

„Személyes tapasztalataim alapján azokat a regényeket kedvelem, melyek képesek izgalomba hozni, s nem ülepednek le – akár a felénél, akár a könyv végére. A fokozódó feszültség ennek elengedhetetlen része, a szereplők kellő megismerése pedig szintén nélkülözhetetlen.
Ami fontos: találjuk meg a valóság és a műfaj közti különbséget, de ne feledjünk elmerülni egy fiktív világban sem, mely olykor borzongással, olykor nyugalommal borít el bennünket!”
– nyilatkozta az írónő.

A krimiben, amellett, hogy remek olvasmány, tudjuk, hogy az igazság kiderül és az ügyet hamarosan megoldják, a való életben azonban ez nem mindig történik meg. A műfaj azonban megoldást adhat nekünk, és betekintést nyújthat abba is, hogy mi készteti, mi motiválja az elkövetőt, és bepillantást nyerhetünk a bűnös ember életébe és elméjébe.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)