Tom Jones: sikeres világsztár, aki nem lett celeb!

Magyar cím: 
Tom Jones

A világhírű walesi énekest és zenészt, a Delilah, a Kiss, a Sexbomb slágerek előadóját a honi közönség is jól ismeri. Tom Jones negyven albumot adott ki, amelyekből közel 150 millió példányt vásároltak meg rajongói. John Lennon és Elvis Presley is a barátjának tartotta. Az 1968-as, 4. James Bond film Thunderball c. dalával pedig az egész világ megismerhette. A 90-es években Stinggel is fellépett. Tom Jones azon világsztárok egyike, akit nem szívott be a zeneipar gépezete!

A most 400 oldalon megjelent memoár teljes egészében és klasszikus értelemben vett olvasmányos önéletrajz, amelyet az énekes Giles Smith-nek diktált le. Vagyis hiteles forrásból származik az információ. Korábban többen is kísérletet tettek arra, hogy sajátos önéletrajzi anyagot jelentessenek meg. Ezek hibája, hogy javarészt pletykákon alapszanak.

Tom Jones ebben a rendkívüli kötetben kendőzetlenül mesél életéről, a jelenből "utazhatunk" vissza a múltba és néha össze-vissza zajlanak az időbeli események. Egy biztos: Tom Jones remek előadó és szinte minden zenei stílusban otthonosan mozog, sőt talán a legfontosabb, hogy nem került süllyesztőbe vagyis nem lett bulvár-király, önmaga maradt. Pár évvel ezelőtt ugyan egy-két tehetségkutatóban vállalt mentor-szerepet, de lényegében megmaradt egy folyamatosan turnézó "nyugdíjas"világsztárnak.

Ebből a különleges életrajzi kötetből megtudhatjuk, hogyan találkozott Michael Jacksonnal valamint, hogy eredeti neve Thomas Woodward, aki jelenleg már a Sir lovagi címet is birtokolja Roger Moore és Elton John mellett.

Érdekességek:

Fiatal éveiben papírgyárban is dolgozott, valamint porszívóügynök is volt. Gyermekkorában pedig TBC-ben szenvedett.

Az 1968-as Thunderball (Tűzgolyó) c. dal igazi sláger lett, annak ellenére, hogy a brit lista 35. helyéig jutott csak. Tom Jones népszerűsége viszont egyre nőtt!

Menedzsere 1986-tól, fia Mark Woodward. A család jelenleg a kaliforniai Beverly Hillsben él.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)