Táblázatkezelésről közérthetően: vágjuk zsebre az Excel 2016-ot!

Akár munkához van rá szüksége, akár a magánéletben – például pénzügyet követné nyomon vele, üzleti kimutatásokat vagy éppen fogyókúra-táblázatot készítene, netán egyszerűen csak elbűvöli a számok, függvények, diagramok világa – a lehetőségek tárháza végtelen, csak érteni kell hozzá. A program nyújtotta lehetőségek kitapasztalásához kiváló lehetőséget nyújt Bártfai Barnabás logikusan felépített, élvezetes stílusban megírt Excel 2016-zsebkönyve.

Bártfai Barnabás már számos alkalommal bizonyított a praktikus szakkönyvek írása terén. Ha kezünkbe vesszük legújabb, Excel 2016 zsebkönyv címet viselő kötetét, mindenekelőtt annak közérthető nyelvezete és a praktikus tanácsok sokasága fog a szemünkbe tűnni. A kézikönyv részletesen ismerteti az új Office 2016 táblázatkezelő programjának, az Excel 2016-nak valamennyi lehetőségét és újdonságát – így például az egy kattintásos előrejelzést, a többszintű gyűrűt vagy a vízesés diagramot, illetve a 3D térképeket, melyekkel most már térképen is megjeleníthetjük az adatainkat –, de azoknak is éppilyen hasznos olvasmány lehet, akik a program valamelyik korábbi verzióját használják. A logikusan egymásra épülő fejezetek előbb ismertetik az alapvetőbb funkciókat – például a formázási lehetőségeket, a függvényeket vagy az ábrák és diagramok kezelését –, majd rátérnek az olyan, haladóbb felhasználók számára is érdekesebb csemegékre, mint amilyenek a kimutatások vagy az optimalizációs lehetőségek. E praktikus kis kézikönyv nagy erénye, hogy nemcsak azt mutatja meg, hogy egy adott programfunkció mire való, hanem azt ismerteti, miként tudunk megoldani egy szóban forgó feladatot.

Ha az olvasó az Excelen túlmerészkedve az Office 2016 további rejtelmeibe is betekintést nyerne, akkor jó szívvel ajánlhatjuk a kézikönyvcsalád további tagjait, úgymint a Word 2016 zsebkönyvet és a PowerPoint 2016 zsebkönyvet.

Részletes ismertető és tartalomjegyzék a kiadó weblapján található: www.bbs.hu

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)