Szerelem a diplomácián túl?

Magyar cím: 
Red, White, & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Megérkezett hazánkba a bestseller romkom, amelynek kiindulópontja, hogy az Egyesült Államok 2016-ban női demokratát választott az elnöki székbe. A regény az elnök fia, a „First Son” Alex Claremont-Diaz és Henry brit királyi herceg titkos romantikus kapcsolatát mutatja be. A szerző, Casey McQuiston az internet gyermeke, és ez jól látszik az ízig-vérig mai történeten. Ha minden igaz, az Amazon Studios filmet is forgat a regényből, amelynek jogait már megszerezte.

Mi történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg?

Amikor édesanyját megválasztják az Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal királyi herceg lesz, amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiatalokhoz szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: ellenséges érzelmei egy valódi herceggel, Henryvel szemben az óceán túlpartjáról. És amikor a bulvársajtó kezébe kerül egy fénykép Alex és Henry botrányos összecsapásáról a walesi trónörökös esküvőjén, ez már az amerikai-brit kapcsolatokra is nyomást gyakorol. A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ám ami eleinte csak a közösségi médiának szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt ők ketten valaha várták volna. Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot?

A szerző, Casey McQuiston megszállott romantikusfilm-rajongó, kedvence A szerelem hullámhosszán című film. De amikor arra került a sor, hogy a saját képzeletbeli románcát írja meg, azt mondja, olyasmit akart alkotni, amit ő maga a legszívesebben olvasna. „Úgy éreztem, hogy ami hiányzik nekem, az olyasmi, mintha egybecsomagolnánk az összes romkomot, amelyeken felnőttem, és imádtam őket. Méghozzá az a csillogó, színpompás 10 dolog, amit utálok benned-típusú élmény – egy olyan történet, amelyben a fecsegő, könnyed felszín alatt valódi érzelmek bontakoznak ki. Biszexualitás vagy sem, a gender a fontos, ugyan nem vagyok egy Sam Smith, de maga az ember a lényeg!”

A regényben Alex és Henry interakcióinak hosszú szakaszai zajlanak kizárólag e-mailben vagy SMS-ben, tükrözve azt a módot, ahogyan a szerző korosztálya is nagyrészt a közösségi médián és az interneten keresztül kommunikál. Még a párbeszédeket is úgy tervezte meg McQuiston, hogy az általa ismert világ köszönjön vissza belőlük. Ami a romantikát illeti: miközben sok meleg és leszbikus kapcsolatot gyakran visszataszítónak gondolnak, és úgy tartják róluk, hogy ezek pusztán szexen alapulnak, az Alex és Henry közötti kapcsolat őszinte, szeretetteljes és nagyon is valóságos. Noha van néhány forró szexjelenet is a könyvben, egy valódi románcot láthatunk kibontakozni, amely nem puszta testi kapcsolaton alapul, hanem a szereplők személyisége is hangsúlyos szerepet játszik benne. Nem csoda, hogy a könyv a tengerentúlon egyből a sikerlisták élére került.

Két fiatal és nemzetközi híresség élete testközelből, valamint a megkerülhetetlen kérdés: vállaljuk-e magunkat?

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)