Quimby: regényszerű könyv a 22 évről

Regényszerű könyv jelenik meg a Quimby együttes eddigi 22 évéről. A kiadvány először a Sziget fesztivál nulladik napján, augusztus 6-án lesz kapható, a Quimby Csodaországban c. monstre tízórás programfolyamra időzítve.

A Bookline kiadó gondozásában megjelenő könyv, amelyet Miklya Anna és Dömötör Endre jegyez, négy egységből áll: a Quimby-gép című rész 13 fejezetben meséli el az együttes eddigi éveit, rövid portrékon keresztül ismerhetjük meg a hat tag életének fontosabb epizódjait - köztük például Varga Livius tizenévesen Amerikában töltött másfél évét vagy Kiss Tibor összeomlását, pszichiátriai kezelését -, szerepel a kötetben egy részletes diszkográfia az eddigi 13 kiadványról, végül egy 32 oldalas színes képmelléklet.

A könyv először a Szigeten lesz kapható, és aki elővételben veszi meg a belépőt, a bolti árnál jóval olcsóbban juthat hozzá. Kiss Tibor kifejtette, hogy a Quimby Csodaországában lesznek külföldi zenészek (például a Firewater együttes), táncosok, színészek, akrobaták, slam poetry, a költészetet és a zenét vegyítő Rájátszás-produkció, valamint gyerekprogramok is.

A napjaink egyik legnépszerűbb magyar rockzenekarának számító Quimby 1991-ben alakult Dunaújvárosban, eddig tizenhárom lemezt készített; a legutóbbi Instant szeánsz címmel 2011-ben jelent meg. A zenekarban Kiss, Varga, Balanyi és Gerdesics mellett Kárpáti Dódi trombitás és Mikuli Ferenc basszusgitáros szerepel. Nagy slágereik: Hintalógalopp, Fekete Lamoure, Autó egy szerpentinen, Halleluja, Libidó.

MTI

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)