Nyelvtanulás, munkavégzés és beilleszkedés Angliabánan

Magyar cím: 
Az angliai magyarok igaz története
Írta: 
Nagy Róbert

A 24 fejezetből álló könyv róluk, a kinti létről, a munkavállalás nehézségeiről, a kollégákról, a kirándulásokról, a nyelvtanulás nehézségeiről, nem utolsósorban pedig a lehetőségekről ad bővebb információt a szerző és barátai történetének megismerése által. Megtudhatjuk továbbá azt is, hogy milyen az élet egy kinti vállalatnál, hogyan viselkedjünk a munkahelyen és a kollégákkal, és ami talán a leglényegesebb: hogyan küzdjük le több hónap elteltével a rajtunk eluralkodó honvágyat.

Londonban az élet drága

Londonban él a legtöbb magyar, és állások tekintetében is itt van több lehetőségünk, ugyanakkor az élet itt drága. Érdemes tehát több városban gondolkodnunk: Bristol, Manchester, Liverpool, Birmingham, vagy ha a tengerpartra vágyunk, akkor a Londontól nem messze lévő Brighton is szóba jöhet.

„Nagyon jól tettem, hogy kimentem, de azt is, hogy egy teljes év után hazajöttem. Pont így volt rendben. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, kirándultam, megismertem az országot, és leküzdöttem a honvágyam. A kinti élet egyik legjelentősebb haszna, hogy megtanulsz jól angolul. Miután hazajöttem, az egész életemet áthatotta, sok előnyöm lett belőle, mind a munkahelyemen, mind a magánéletben. Életvitelszerűen nézek filmeket angolul és olvasok is angolul. Azonban ezért a kiköltözés elején nagyon meg kell küzdeni, szerencsére általános tapasztalat, hogy segítőkészek a kintiek.” – tette hozzá Nagy Róbert, a könyv szerzője.

Angoltanulás az internet korában

Aki már az internet korában szocializálódott, az gyerekkorától kezdve kapcsolatba kerül az angol nyelvvel az internet, a számítógép-használat és az okoseszközök lévén. Az angol nyelv hétköznapi életük részévé válik, gyorsabban megtanulják és rendszeresen használják is.

Nagy Róbert külön fejezetet szentel a magyar társadalom angol nyelvtudásának, valamint kedvenc helyének, a világörökség részét képező Stonehenge-nek is.

Aki tehát úgy gondolja – főleg a hiánypótló könyv elolvasása után –, hogy most akar új életet kezdeni, az készüljön fel arra, hogy a jó nyelvtudás még semmire sem garancia. Mást jelent itthon jól beszélni angolul, és Angliában, angolul érvényesülni. Ez egy akadályokkal teli kaland, mely egyáltalán nem lehetetlen küldetés!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)