Mire gondol az ember legjobb barátja?

Magyar cím: 
Mi jár a kutyám fejében?
Írta: 
Hannah Molloy

Hannah Molloy kutyaetológus, magatartási és kötődési szakember rajzokkal illusztrált könyvében a legújabb pszichológiai kutatásokra hagyatkozva értelmezi és magyarázza a kutyák sokoldalú kommunikációját. A hasznos tanácsok és túlélési útmutatók minden gazdi hasznára válhat az örömteli, idilli kapcsolat és közös élet kiépítésében. A 190 oldalas könyvben hazai linkek és források, valamint tanácsok is olvashatók

Ahhoz, hogy ki tudjuk találni, mi jár a kutyánk fejében, előbb meg kell ismernünk a kutyák gondolkodásmódját – elsősorban azt, hogy miként kommunikálnak, és hogyan látják a világot, valamint a viselkedésüket irányító legfontosabb ösztönöket és folyamatokat.

Mit gondol a kutyám? Miért ássa és temeti el kedvencünk a csemegéit? Miért eszik füvet? És legfőképpen miért ugrik fel folyamatosan az emberekre?
A szerző felteszi és talán, ami a legfontosabb, megválaszolja ezeket és számtalan további kérdést a kutya szokásairól és arról, hogy mit kell tenni ez ellen.

Van néhány viselkedéstípus, amelyek meggyőznek minket Malloy szakértelméről. Van pár olyan dolog, amelyet már ismertünk, mint például a mosoly kérdés, vagy ha a kutya füvet fogyaszt, mert klorofillre vágyik, és a kutyák képesek megmondani az időt csodálatos szaglásuk miatt. Mindezek arra késztetheti az olvasót, hogy bízzon benne minden olyan területen, ahol nem mindig tudjuk a válaszokat.
Pl.: miért fekszik a kutyánk a hátán? Mert így békésnek és ártalmatlannak tűnhetnek, amely veszélyes helyzetekben megmentheti az életüket is. Vagy miért ássa el a kedvenc dolgait? Mert ha falkában élnek, akkor megtanulták, hogy a kert az éléskamra és bármikor hozzáférhetőek a csemegék.

A kutyával kialakított mély, élethosszig tartó kapcsolatot megélni igazán különleges élmény. Kedvencünk folyamatosan tudatja velünk, hogy mi vagyunk számára a világ közepe – még akkor is, ha néha félreértjük a jelzéseit.

Ez a könyv könnyen olvasható és megéri minden kutyabarát számára a ráfordított időt és befektetést.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)