A Marvel univerzum mítoszai

Magyar cím: 
Mítoszok és legendák
Írta: 
James Hill

Ez a nagyszerű kötet kötelező minden rajongónak és a Marvel-filmek kedvelőinek. Aki már ismeri a filmes univerzumot, annak ez a kiadvány nélkülözhetetlen. Fedezzük fel Wakandát, vagy ismerjük meg Doctor Strange történetét, illetve utazzunk el a mesés Asgard birodalmába, ahol megismerjük Thort és családját. Mindezek mellett ez a nagyszerű könyv – 211 oldalon - remek felkészítést ad a következő Marvel-filmes fázishoz (pl.: Örökkévalók).

A Hősök itt voltak köztünk mégis a filmes univerzum kellett hozzá, hogy jobban megismerjük őket.

A kezdetek

1961-ben Stan Lee sem gondolta volna, hogy a Fantasztikus Négyes első kiadásával egy hatalmas univerzumot fog felépíteni. Itt találkozik Pókember a Fantasztikus Négyessel, akik csatáznak Hulkkal, a nagy zöld behemót pedig Thorral harcol, a többi pedig már történelem…A filmes feldolgozásokat nézve sajnos a Fantasztikus Négyes siklott félre, kétszer is.

A hat fejezetet tartalmazó könyvet az első mítoszokkal kezdjük. Itt fedezhetjük fel az univerzum kezdetét, a „Születési fájdalmakat” és az Égiek létrehozását. Ezt követően találkozunk az „élet és halál magjaival” és az idősebb istenek megjelenésével. A Föld első élőlényeivel. Majd áttérünk az „Első istenek” -re, és felfedezzük az úgynevezett „Őskori Bosszúállókat”. Odin Borson, Iron Fist, Starbrand, Phoenix, Fekete Párduc, Szellemlovas és Agamotto. Ezeknek a hősöknek egyetlen célja van - a Föld megőrzése és védelme az ókorban. Történelmi sorrendben megyünk végig a szakaszokon, az „Űristenek leszállnak” és az „Égiek eljövetele” és a „Panteonok felemelkedése” között. Tovább haladva az asgardiak és az olimpikonok története az Istenségek Tanácsáig. Majd találkozunk a „legendás hősökkel”. Az „Örökkévaló Hősök” -nél megismerjük Strange doktort és mágikus képességeit.

Modern mítoszok

Ebben a fejezetben ismerhetünk meg mindent Kullról és az Ürességről, valamint a Végső Gazdáról. A képzeletbeli utazás során olyan nagyszerű karakterekkel találkozhattunk, mint Amerika Kapitány, She-Hulk , Marvel Kapitány, Venom stb.

James Hill író hihetetlen kutatómunkával és a Marvel munkatársainak támogatásával alkotta meg a Marvel Univerzum átfogó történeti és mitológiai tudástárját. Képregényfanként és a Marvel rajongóként a könyv rendkívül szórakoztató. Ahogy a legendák idővel változnak, a Marvel mitológiája új életre kelt a moziuniverzumban, ahol olyan blockbusterek mesélik ismét a mítoszokat egy szélesebb közönségnek, mint a Thor, a Doctor Strange, a Fekete Párduc, a Bosszúállók, vagy az Örökkévalók.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)