Koncz Zsuzsa képes életrajza

Magyar cím: 
Koncz Zsuzsa - Album
Írta: 
Zöldi Gergely

A magyar beat-, pop- és rockzene egyik meghatározó egyénisége. Elsősorban verslemezei és politikai tartalmú (s a rendszerváltás előtt esetenként betiltott) dalai tették ismertté, valamint a választékos és tisztán érthető előadásmódja. Koncz Zsuzsának 98 magyarországi és 24 külföldi önálló lemeze jelent meg, ebből 40 – olykor többször, több változatban is kiadott – album. Diszkográfiája szerint több mint 450! hazai és külföldi hanghordozó őrzi dalait. Fotókkal illusztrált életrajzi könyve egy különleges utazás zenében, magánéletben, pályatársakban és úgy az előadóművész életében.

Koncz Zsuzsa nevét és hangját mindenki ismeri. A Kertész leszek vagy a Micimackó, esetleg az Ég és Föld között valamennyiünk számára ismerősen cseng. Ebben a könyvben soha nem látott képeket láthatunk és soha nem hallott történeteket ismerhetünk meg. Például, hogy Zsuzsa együtt élt korábban Mácsai Pállal, ez azért is igen érdekes mert az énekesnő mindig is féltve őrízte magánéletét. Az Album címre keresztelt képes életrajzi kötetben nagyszerű sztorikat olvashatunk remek képekkel illusztrálva. Különleges utazásban vehet részt szinte bármelyik korosztály.

Az énekesnő - kevesen tudják - magyar filmekben is: Ezek a fiatalok, Szevasz Vera, Bűbájosok - szerepet kapott a 70-es években. Koncz Zsuzsa előadásmódja személyes és közvetlen, ám egyénisége egy sportcsarnokot is könnyű szerrel betölt. Éppen ezért az intim színháztermektől az Aréna zsúfolásig telt lelátóiig bármilyen közegben otthon érzi magát, és saját bevallása szerint az igazi örömet számára a koncertek jelentik. Éppen ezért folyatosan aktív a koncertek tekintetében!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)