Jobb otthonról dolgozni, mint az irodai környezetben?

Magyar cím: 
Hogyan dolgozzunk otthonról (és maradjunk mégis normálisak)?

Miért más az otthoni, mint az irodai munkavégzés? Hogyan tanuljunk meg szüneteket tartani és szabadságra menni? Miként válhatunk hatékonyabbá a megfelelő napirend segítségével? A szerző, Rebecca Seal pontosan tudja a válaszokat. A jelenlegi helyzetben mindenképpen előnyös, ha a „home office” munkavégzést választjuk! Ebben a humoros és olvasmányos kötetben tudományos kutatások és rutinos egyedül dolgozók beszámolói alapján Rebecca megvizsgálja, hogyan hat munkavégzésünkre és szervezetünkre, hogy nem irodai keretek között és főleg nem emberek között dolgozunk.

” Öt évig voltam szabadúszó, amikor hirtelen valamilyen ötletem támadt, és elég nehezen tudtam megbirkózni a saját munkámmal. Nem találtam olyan könyvet, amely segített volna, rájöttem, hogy írnom kell. Két gyerek mellett persze nem volt egyszerű, aztán kutattam és utánajártam a témának”. - nyilatkozta egy interjúban a szerző.

Sajnos a koronavírus-járvány miatt egyre többen dolgozunk otthonról munkavállalóként, szabadúszóként vagy vállalkozóként, ez a különleges helyzet pedig sokunknak mindennapos kihívást jelent. Számtalan akadállyal kell megküzdenünk, mint az időbeosztás és a megfelelő munkakörnyezet kialakítása, az összpontosítás, a kapcsolattartás vagy önmagunk motiválásának nehézségei, valamint a magányosság, esetleg az állandó szorongás érzése. Rebecca Seal saját tapasztalatival erősíthetjük lelki rugalmasságunkat, jobbak lehetünk, és rálelhetünk a munka és magánélet egyensúlyára.

A nem mindennapi home office-kézikönyvben olvashatunk a listaírásról, az időbeosztásról, az ellenállási képességről, a túlhajszoltságról és napjaink fontos problémájáról, hogy „semmire sincs idő”. Ha úgy nézzük, nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen egyaránt szoronghatunk a pezsgő munkahelyi világban és az otthoni környezetben is. Fontosak célok és feladatok és alkalmazkodnunk kell adott helyzethez.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)