Fordulatos mai krimi a korrupcióról

Magyar cím: 
A 13. emelet
Írta: 
Szerencsés Dániel

Egy magas beosztású tisztviselő lezuhan az Európai Bizottság székházának legfelső emeletéről. A nyomozással Tóth Tamást, a magyar ex-hírszerzőt bízzák meg, aki utolsó napjait tölti a Biztonsági Szolgálatnál. A gyanúja Oana Morarura, az áldozat asszisztensére terelődik. A vizsgálatot mindenki formalitásnak tekinti, Tóth a szabályokat megszegve mégis tovább nyomoz. A megérzéseit követve sikerül rekonstruálnia az ügy valódi hátterét. Amikor végül döntésre kényszerül, a lelkiismeretét követi. Fordulatokban gazdag ízig-vérig mai krimi.

Szerencsés Dániel 1983-ban született Szerencsen. Egy vicces szófordulattal élve az író szerencsés, mert első regénye pörgős és csavaros mai sztori, így tehát a címbéli 13-as szám, most pozitív kicsengésű.

A történet a mai Brüsszelben játszódik és a fiktív szereplőket elhagyva ráismerünk napjaink égető problémáira: az emberi jogok megsértése, LMBT és roma jogok és megjelenik a korrupció is. A témaválasztás nagyon jó is igen jól kidolgozottak a karakterek. 300 oldal filmszerűen kellemes olvasás, leginkább felnőtteknek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)