Fedezd fel hazánk rejtett értékeit!

Magyar cím: 
Bakancslista – Magyarország (777 lenyűgöző hazai kaland és úti cél)
Írta: 
Kocsis Noémi

777 lenyűgöző és izgalmas hazai utazásra csábít a Bakancslista – Magyarország. Páratlan ötletekkel szolgál, ha csak egy rövid kiruccanásra, hétvégi kirándulásra vagy akár hosszabb országnézésre vágynánk – családdal, barátokkal vagy a párunkkal, nyugalmas feltöltődésre vagy épp aktív pihenésre áhítozva, bakancsot húzva vagy elegáns ruhába bújva, pazarul elengedett pénztárcával vagy szinte ingyen kivitelezve a nagy kalandot. Kocsis Noémi izgalmas könyvéből mindenféle variációra bőven kapunk lehetőséget.

A csodás képek százával illusztrált kötet fejezetei a szokásos, tájegységenkénti tagolás helyett különféle „kalandokat” kínálnak. Így mindenki megtalálhatja a számítását: aki elvonulásra vágyik, vagy vérpezsdítő szórakozásban szeretne részt venni, aki kulturális programokat, történelmi nevezetességeket keres, aki a gasztronómia szerelmese, sőt akár az is, aki egy hagyomány nyomába szegődne.

Megtudhatjuk, hogy hazánkban Szentendrén található a legnagyobb japánkert és ingyenesen látogatható. Vagy kisorosziban a Rácz-kertben milyen jó fröccsöt inni és relaxálni. Balatonon - pontosabban Bogláron - pedig pazar panorámát láthatunk a az 1958-as világkiállításra készült gömbkilátóból. A Veszprém megyei repceföldeken remek szelfiket készíthetünk...

Az izgalmas útikönyvet olvasgatva rájövünk, hogy a belföldi nevezetességek éppúgy lenyűgözőek és hívogatóak, mint a külföldi desztinációk. Az úti célok összeállításánál az újságíró-szerző igyekezett a különböző tájegységekre egyenlő hangsúlyt fektetni, és felhívni a figyelmet hazánk kevésbé ismert látnivalóira éppúgy, mint a közismert nevezetességek rejtett titkaira. Mindezek mellett a szerző arra is vállalkozott, hogy a kötetben leírtak aktuálisak legyenek, szinte mindent leellenőrzött, hogy nehogy csalódás érje az olvasót.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)