Egymásért élni - íratlan szabályok mindenkinek

Magyar cím: 
Neil Abramson: Ki nem mondott szavak

Ember és ember, állat és állat, ember és állat. Hogyan lehet egymással, egymás mellett, egymásért megélni az értékes pillanatokat, hogyan vállalhatjuk a felelősséget a döntéseinkért? Egy amerikai állatbarát ügyvéd író most megjelenő regénye Ki nem mondott szavak érzékletesen és sok személyes tapasztalattal mesél minderről 288 oldalon.

Neil Abramson saját élete és saját vívódásai sok ponton visszaköszönnek ebből a történetből, hiszen a szerző egy manhattani ügyvédi irodában partner, felesége pedig állatorvos. Elmondása szerint sokáig nem volt túl sok köze az állatokhoz, és egy jó ideig nem gondolta volna, hogy valaha is lesz. Ötévesen leesett egy lóról, és legközelebb akkor ment újra ló közelébe, amikor megismerte a feleségét.

Az író olyannyira megbarátkozott az állatokkal, hogy az állatok jogaival kapcsolatos pro bono ügyeket kezdett vállalni ügyvédként, az Animal Legal Defense Fund tagja lett, és az állatok védelméért küzdő ASPCA is díjazta a munkáját.

A könyv intenzív párbeszédekkel vezet végig a történeten, ami így még bensőségesebbé és megélhetőbbé teszi az érzelmeket. Mindez pedig az olvasókat is megérinti, akik gyakran megosztják a történetüket Facebookon vagy e-mailben Abramsonnal, amire ő biztatja is őket, hozzátéve, az sem baj, ha nem vele, hanem egyszerűen csak valakivel a környezetükben beszélik meg, milyen jó dolog egy állat közelségében élni, hiszen lehet, hogy ennek hatására olyasvalakinek a szíve nyílik meg, aki korábban sosem gondolt arra, hogy állatokkal ossza meg az életét.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)