Egy veszélyes kézikönyv kíváncsiaknak: Hackertechnikák

Magyar cím: 
Hackertechnikák
Írta: 
Fehér Krisztián

A Kezdő hackerek kézikönyve után most itt a Hackertechnikák, Fehér Krisztián legújabb gyakorlatorientált kézikönyve, mely korántsem veszélytelen, de igen hasznos tudást kínál fel bátor olvasóinak. E hiánypótló kiadvány segítségével ugyanis – erősen gyakorlatorientált módon – haladó szintű kiberbiztonsági témaköröket ismerhet meg és próbálhat is ki az olvasó.

Hogy mi mindenről esik szó a könyvben? A hackeléshez használható eszközök beszerzésétől kezdve az újabb jelszófeltörési módszereken át egészen a saját trójai programok előállításáig és bevetéséig számos gyakorlati kérdésre találhatunk benne választ, mígnem a könyv végére érve eljuthatunk az igazságügyi informatika alapvető gyakorlati kérdéseihez.

Útközben pedig olyan témákat érint a könyv, mint például a MAC cím megváltoztatása, a titkosított levelezés, a törölt állományok visszaállítása, az archív weblaptartalmak megtekintése, a DOS támadás kivitelezése vagy a számítógépek megfigyelése, valamint az adatelemzések és a korábbi tevékenységek vizsgálata. A kedves olvasónak elege van abból, hogy a társaságában mindenki a mobilján lógva wifit használ? A könyvben leírtak segítségével akár azt is megoldhatja, hogy mindenkit ledobjon a rendszer a hálózatról. Fehér Krisztián hiánypótló kézikönyve letehetetlen és tanulságos olvasmány mindenkinek, aki érdeklődik a kiberbiztonság témakörei iránt. A szerző a tőle megszokott gyakorlatias, könnyed stílusban mutatja be ezt a kiterjedt és egyáltalán nem veszélytelen területet. Vigyázat! A könyv példái a gyakorlatban is alkalmazhatóak, ezért a kiadó hangsúlyozza az olvasó felelősségét az egyes módszerek kipróbálásánál.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)