Egy praktikus kézikönyv laikusoknak

Magyar cím: 
Sosem késő… avagy a modern technika használata minden generációnak
Írta: 
Bártfai Barnabás

Bártfai Barnabás új kötete azoknak a hétköznapi embereknek nyújt segítséget, akik nem abban a korban nőttek fel, ahol a számítógépek és egyéb műszaki eszközök kezelése automatikus volt, így némi útmutatóra van szükségük ezek használatához. Ez a könyv egy olyan praktikus útmutató, amely a hétköznapokban szembejövő leggyakoribb feladatokban segít, akár asztali gépet, akár mobiltelefont használjunk, függetlenül attól, hogy az olvasó az idősebb generációhoz vagy a középkorúak közé tartozik-e.

Megkönnyíti a hétköznapokat

Ma már szinte mindent sokkal könnyebben igénybe vehetünk az új technológiák használatával, legyen az a banki ügyeink intézése, jegyvásárlás, fordítás, információszerzés, vagy akár kapcsolattartás a rokonokkal. Bár rengeteg időt és pénzt spórolhatunk vele, mégis sokan ördögtől valónak tartják a modern technológiák használatát. E könyv elvitathatatlan érdeme, hogy nem egy konkrét rendszert mutat be, hanem kézen fogja a tisztelt, modern technikáktól ódzkodó olvasót, és lépésről lépésre, közérthető módon bevezeti e technológiák használatába, hogy ettől kezdve bátrabban merje használni a modern világ eszközeit – még ha nem is mindent professzionális módon, de legalább a lehetőségeket ismerve.

A könyvben olvashatunk többek közt a számítógépek és az okostelefonok működéséről, közelebbről megismerkedhetünk a Windows és az Android rendszerekkel, bevezetőt kapunk ezek biztonságos használatába, és elmélyedhetünk az internet, az e-mailezés és a facebookozás rejtelmeiben. Olyan kardinális kérdésekre is választ kaphatunk, amelyeket eddig talán nem mertünk feltenni, mint például: Hogyan retusálhatom a fényképeimet? Hogyan lehetne ingyen telefonálni? Mi fán terem a QR-kód? Ezen kívül pedig számos olyan hasznos területbe is bevezetést nyújt Bártfai Barnabás hasznos kézikönyve, amelyekre eddig talán nem is gondoltunk, pedig nagyban megkönnyíthetik mindennapi életünket: megtanulhatjuk például, hogy lehet a mobilunkat tolmácsként használni, számítógéppel jegyet vásárolni, hogyan tudunk a telefonunk segítségével navigálni, filmet nézni és zenét hallgatni, képeket küldözgetni ismerőseinknek és rokonainknak, webáruházban vásárolni, szöveget felolvastatni a számítógéppel, időpontot foglalni a rendelőbe, vagy éppen elektronikus könyveket olvasni. A könyv a fentieken túl számos gyakori kérdésre is kitér, és egy hasznos kifejezésgyűjteményt is tartalmaz.

A közérthetőségre pedig garancia a szerző több mint huszonöt éves szakkönyvírói tapasztalata és az általa jegyzett kb. 80, főként kezdőknek szóló könyv és tankönyv.

Érdemes tehát beszerezni, de kiváló ajándék is lehet idősebb rokonainknak, hiszen egy új világra tárhat kaput mindazoknak, akik eddig még nem ismerkedtek meg a technológia legújabb vívmányaival – holott igényük lenne rá. Bátorság: megéri belevágni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)